Ovog vikenda MTB utrka Valamar Terra Magica

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

terra magica, radio labin

U subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, Rabac postaje domaćinom novog izdanja atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica. Utrka je od ove godine dio službenog kalendara kupa Hrvatske i uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije (UCI), a svake godine okuplja sve veći broj rekreativaca i profesionalaca.  Nakon subotnjeg zagrijavanja i MTB triala, prava avantura MTB XC maraton, ujedno i XCP/XCM Nacionalno prvenstvo Hrvatske i utrka za bodove, starta u nedjelju.

Natjecateljima će na raspolaganju biti tri staze dužine 20, 40 i 60 kilometara.  Nedjeljna etapa donosi pravi cross-country maraton od 60 kilometara i skoro 1500 metara visinske razlike, a sve uz pogled na panoramu kvarnerskog zaljeva koja ostavlja bez daha. Start utrke je ispred nedavno otvorenog Bike Centra Rabac u sklopu Valamar Girandella Resorta, a na izazovnoj stazi izmjenjivat će se usponi i spustovi, zemljani i kameni puteljci, spore i brze dionice. Kako bi i rekreativni biciklisti osjetili sve čari velikog maratona organizatori su pripremili i dvije manje zahtjevne staze koje sadrže sve elemente prave cross country staze. Kraću dionicu od 20 kilometara i 630 metara uspona i dužu od 40 kilometara i 1040 metara uspona.

Organizaciju utrke potpisuje Klub brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin-Rabac i Valamar Riviera koja nudi popularne cijene smještaja za sudionike i pratnju na utrci.

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin