♫ Danas završavaju svečanosti u povodu Dana općine Kršan

Kreirano . objavljeno u kategoriji Lokalne vijesti

svečana sjednica, općina kršan, godišnje nagrade, radio labin

Četverodnevno obilježavanje Dana Općine Kršan završava večeras uprizorenjem predstave za djecu „Graškolino“ Udruge „Birikina“ iz Pule. Predstava će se s početkom u 20.30 sati igrati u kršanskom Kaštelu. Danas je u povodu blagdana sv. Jakova, zaštitnika župe i općine, služena i sveta misa.

Svečanosti su započele još u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj je sedmero zaslužnih građana primilo Godišnju nagradu. Priznanja su dobili Josip Kontuš, Boris Rogić, Đani Fajman, Ahmet Smajlović, Mateo Načinović, Mirela Vidak i Đordano Višković. Umjesto odsutnog Matea, nagradu je preuzeo njegov mlađi brat Ivan. Sjednica je započela Mantinjodom koju su izveli mladi članovi KUD-a Ivan Fonović Zlatela Rok Lukšić i Luka Blažina, dok je himne otpjevao Antonio Mrzlić.

Među mnogobrojnim uzvanicima  bili su zamjenica istarskog župna Viviana Benussi, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, načelnici ili zamjenici načelnika ostalih općina Labinštine, kao i susjednih  i prijateljskih Lupoglava, Svetog Petra u Šumi, Cerovlja, Mošćeničke Drage, kao i predstavnici Općine Gradačac u Bosni i Hercegovine te mnogobrojni gospodarstvenici i druge javne osobe. Otvarajući svečanu sjednicu predsjednik Općinskog vijeća Boris Babić je naglasio: (ton – Boris Babić). Također je posebno zadovoljstvo rekao je: (ton – Boris Babić 1).

krsan svecana sjednica 1

Načelnik Vladi Runko održao je zatim prezentaciju o vizualizaciji i realizaciji općinskih projekata, Društvenog doma u Kršanu, Vodospremi Plomin, obnovi škole u Šušnjevici, obnove kule Kaštela u Starom Kršanu, šetnice u Plomin Luci, dječjeg vrtića u Kršanu, Najavio je i izgradnju Doma umirovljenika kao i Poslovne zone: (ton – Valdi Runko).  

krsan svecana sjednica 2

Zadovoljstvo suradnjom s Općinom Kršan izrazila je zamjenica župana Viviana Benussi, kazavši kako Kršan i Istarska županija intenzivno rade na očuvanju kulturne baštine, pa se tako privode kraju radovi na školi u Šušnjevici: (ton – Viviana Benussi). U ime predstavnika drugih lokalnih samouprava domaćine je pozdravio labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, a na pozivu i suradnji zahvalio je i predstavnik Općine Gradačac Hajrudin Hasandžić.

krsan svecana sjednica 3

krsan svecana sjednica 4

krsan svecana sjednica 5

krsan svecana sjednica 9

krsan svecana sjednica 7

U subotu je u povodu Dana općine na Sportsko rekreacijskom centru Pristav održana pučka fešta, koju je pohodilo nekoliko tisuća posjetitelja. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su svi uzrasti KUD-a Ivan Fonović Zlatela iz Kršana i njihovi gosti Folklorno društvo Poljica s otoka Krka, Folklorno društvo Orlec sa Cresa, Kršanski ljiljani i KUD Gradačac iz Bosne i Hercegovine, a predstavili su se i polaznici Tečaja plesa pri KUD-u Zlatela kojeg vodi Mate Despot.

Posjetitelje je zabavljao Duo Fenix, a vrhunac večeri bio je gotovo četverosatni nastup Jasmina Stavrosa i njegova pratećeg benda Narančna Band. Posjetitelji su mogli uživati i u Sajmu domaćih proizvoda, lovačkom kotliću Lovačkog društva Zec iz Kršana koji ove godine slavi 65.obljetnicu postojanja i slasticama Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine kršanske općine.

dan opcine mali zlatelci

dan opcine srednji zlatelci

dan opcine zlatelci

dan opcine cresani

dan opcine ljiljani

Tijekom večeri održano je i izvlačenje nagradne igre Glasa Istre, a sretnog dobitnika automobila Ford Fiesta, Predraga Crnogorca iz Umaga, izvukao je Jasmin Stavros. Sinoć je na Lombordi u Plominu  uz pratnju profesora Vladimira Babina na klaviru koncert održala Radojka Šverko, a uz nju je nastupao i mladi Rafael Santaleza.

Četverodnevno obilježavanja Dana Općine imalo je i bogat sportski program, malonogometni turnir mlađih uzrasta, boćarski turnir, turnir u udičarenju, turnir u streljaštvu i Memorijalni nogometni turnir „Đermano i Mladen Fable“, kao i tradicionalni turnir u briškuli i trešeti.

dan opcine slastice

dan opcine jasmin stavros

dan opcine grupa zlatela mate despot

dan opcine radojka sverko

 

 

logo

91.0 | 93.2 | 95.0 | 99.7 MHz

Rudarska 3b // 52220 Labin