Lokalne vijesti

 

 

26.10.2017

♫ San labinskih sportaša se ostvario-otvoren Sportski centar „Franko Mileta“

Zlatni labinski rukometni olimpijac Valner Franković počasnim je udarcem u mrežu na video zidu službeno sinoć otvorio Sportski centar „Franko Mileta“. Na otvorenju u prepunoj dvorani govorili su labinski gradonačelnik Valter Glavičić, istarski župan Valter Flego i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. Snovi se ostvaruju onima koji u njih vjeruju, a mi smo prepoznali potrebu izgradnje Sportskog centra i vjerovali u naš zajednički uspjeh, kazao je gradonačelnik Valter Glavičić i posebno se obratio mladima, kojima je kako je rekao Sportski centar prije svega namijenjen, jer će upravo oni sutra nastaviti graditi Labin kao zajednicu plemenitih vrijednosti, zajednicu temeljenu na vrijednostima znanja i suživota: (ton – Valter Glavičić). Čestitajući na izgradnji Sportskog centra župan Valter Flego je primijetio: (ton – Valter Flego). Nadam se da će se ova dvorana itekako koristiti, istaknuo je župan: (ton – Valter Flego 1). Labinjanima je na izgradnji dviju sportskih dvorana i to u vrlo kratkom vremenu čestitao i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, zahvalivši sadašnjem i bivšem gradonačelniku za sve što čine za građane, ali i građanima Labina što podržavaju ovakve projekte jer: (ton – Siniša Krajač).

Na svečanosti otvorenja Sportskog centra prikazan je i film „Život na parketu“, koji govori o 40 godišnjoj povijesti labinskog sporta, ali i gradnji novog sportskog kompleksa. Najavljujući film, kojeg su realizirao Level 52, direktor Labina 2000. i koordinator izgradnje Sportskog kompleksa Dalibor Zupičić je kazao: (ton – Dalibor Zupičić). Na parket nove dvorane izašle su i popularne labudice, rukometašice Rudara koje su prije 40 godina izborile ulazak u Prvu saveznu rukometnu ligu. Na njihov povijesni uspjeh podsjetio je sportski novinar Branko Biočić, a zatim su još jedan veliki pljesak posjetitelja dobile Lorena Beučić, Evelina Galo, Doris Verbanac, Irene Jan, Ornela Paliska, Eni Šverko, Loredana Paliska, Senada Kudić, Eni Verbanac i Čeda Hrvatin, kao i unuka njihovog trenera pokojnog Mirka Banka, Luna Banak. U ime labudica zahvalila se njihova kapetanica Lorena Beučić, danas Knapić: (ton – Lorena Beučić).

Labinjanima je pozdrav na video zidu uputio i proslavljeni rukometaš, hrvatski reprezentativac Luka Stepančić, a sretno su Labinjanima poželjeli i njegovi suigrači iz Pariz Saint Germaina. Hrvatsku himnu i svečanu pjesmu Istarske županije izvela je Veronika Pervan, a svečanost je pjesmom upotpunila i Elis Lovrić. Nakon svečanosti otvorenja odigrana je i prva rukometna utakmica između najbolje hrvatske rukometne momčadi PPD Zagreb i rukometaša Mladog Rudara.

{fcomment}