Lokalne vijesti

15.05.2018

Regata Labinska republika i na valovima Radio Labina

Jedriličarski klub Kvarner u subotu, 19. svibnja organizira 13. izdanje regate Labinska republika. Krstaši će jedriti na navigacijskoj ruti od Rapca do Plominskog zaljeva i Svete Marine. No, osim u prizorima brojnih jedara, posjetitelji će moći uživati u sportu, glazbi i zabavi. Popratni program namijenjen svim posjetiteljima započet će u 10.00 sati nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi grad kada će nastupiti više glazbeno-plesnih grupa, a održat će se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin - Zdravi grad. U sklopu manifestacije Rabački dan sporta, koji već tradicionalno prati regatu, na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe, a na moru ispred rive jedriličari Kvarnera pokazat će kako se jedri u klasi Optimist.
Start 13. regate Labinske republike na programu je u 11.00 sati, kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje na ruti Rabac - Plomin - Rabac - Sv. Marina - Rabac. Nakon završenog jedrenja slijedi proglašenje pobjednika 13. regate Valamar Labinska republika te zabavni program do kasno u noć uz SOS Band - Dire Straits Tribute Band. I da. Meteorolozi najavljuju lijepo, toplo i sunčano vrijeme. 

Radio Labin će na rabačkoj rivi biti od 10 do 12 sati. Prijenos uživo s regate omogućuju Turistička zajednica Grada Labina, Valamar Riviera, De Conte d.o.o.