Lokalne vijesti

13.06.2018

Čak 86 članova judo kluba Meto promovirano u viši KYU pojas

U sportskom centru Franko Mileta jučer je, u nazočnosti roditelja, 86 članova judo kluba METO Labin i sekcija Potpićan promovirano u viši KYU pojas. U vremenu od 4. do 8. 6. 2018. godine po grupama provedeno je ispitivanje judaša po programu Hrvatskog judo saveza. Za 8 KYU bijelo- žuti pojas položili su najmlađi judaši njih 31, 7 KYU žuti pojas položilo ih je 11, 6 KYU žuto – narandžasti pojas položilo ih je 19, 5 KYU narandžasti pojas položilo ih je 13, 4 KYU narandžasto – zeleni položilo ih je 5, 3 KYU zeleni pojas 1, 2 KYU plavi pojas položilo ih je 5, 1 KYU smeđi pojas 1. Troje djece s posebnim potrebama položilo je 8 kyu – prvi žuti pojas na što su treneri posebno ponosni te se zahvaljuju roditeljima što su im omogućili da rade sa njihovom djecom. Također se svi zahvaljuju roditeljima učenika Marina Lalovića koji su sve počastili na kraju kolačima i sokovima.

Proteklog vikenda treneri kluba Moreno Franković, Muhamed Alićajić, Paula Veličkovski i Denis Alićajić u Poreču su prisustvovali trenerskom licencnom seminaru i semiaru za KYU ispitivače. Seminar su vodili Jane Bridge-Charlot EJU, Jean Pierre Gibert EJU, prof. dr.sSc. Hrvoje Sertić, doc.dr.sc. Ivan Segedi.

„Judo je put ka najefikasnijem korištenju fizičke i duhovne snage. Judo trening napada i obrane oplemenjuje naša tijela i duše i pomaže vam da duhovni dio juda ugradite u sebe kao dio vašeg bića. Na taj način vi ste u mogućnosti da se usavršite i date svoj doprinos svijetu. To je konačni cilj judoa“. Jigoro Kano