Lokalne vijesti

07.08.2018

Bogat program obilježavanja Dana Grada Labina

Otvorenjem 22. Labinskog uzleta likovnosti u četvrtak započinju svečanosti u povodu obilježavanja Dana Grada Labina. Tema ovogodišnjih uzleta je Preobrazba stvarnosti, a na izložbi u Gradskoj galeriji bit će predstavljeni radovi 22 labinskih umjetnika. Uzletu su se i ove godine pridružile studentice likovnih škola Silvia Golja, Nikol Načinović, Marina Rajšić i Ana Zulijani čiji će radovi biti predstavljeni u crkvici sv. Stjepana. Otvorenje 22. Labinskog uzleta likovnosti je u 20 sati. Iste večeri, s početkom u 21.30 sati na Špini će koncert održati grupa Detour. 

Obilježavanje Dana Grada nastavlja se u subotu dvjema sportskim manifestacijama. U 9 sati na boćalištu „Šćiri“ boćarski je turnir „Memorijal Josip Ružić“, a u 17 sati u labinskom Starom gradu starta 22. Atletska utrka Grada Labina. Subotu uvečer rezervirana je za dobru zabavu. Na Noći Grada Labina na starogradskom Titovom trgu, nastupit će Klapa Intrade i Tomislav Bralić te The Night Express band. Na Špini će od 22 sata svirati grupa Nola, Big Wave i Noga Uganda. 
 
U ponedjeljak, 13. kolovoza dodijelit će se nagrade za najljepše okućnice i balkone, a u srijedu 15. kolovoza tradicionalni je Planinarski pohod na Skitaču. U 11 sati u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Starom gradu Labinu služit će se svečana sveta misa. Dan kasnije, u četvrtak, 16. kolovoza za 10 sati zakazano je otvorenje renoviranog i proširenog Dječjeg vrtića „Gloria“, dok će se iste večeri, s početkom u 21 sat, na Špini održati „Koncert pod zvijezdama“ uz nastup Karin Kuljanić i Maria Lipovšeka Battifiace. 
 
U petak, 17. kolovoza u Gradskoj galeriji će se u 10 sati održati svečana sjednica Gradskog vijeća Labina. U večernjim satima obilježavanja Dana Grada Labina završava revijalnom rukometnom utakmicom između Mladog Rudara i klubom Pallamano Trieste. Utakmica se u Sportskom centru Franko Mileta igra u 20 sati. U Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u 21 sat  u programu Klasično ljeto koncert će održati tenor Valentino Blasina, mezzosopranistica Lora Pavletić i klavijaturist Stanislaw Mazurkiewicz. Koncert počinje u 21 sat.
 
Radio Labin će i ove godine, prvi prenijeti atmosferu s Noći Grada Labina UŽIVO u program. O čemu se radi? Pogledaj ovdje.