Novosti

10.08.2018

Bumbarska fešta u Vodnjanu uz Tonija Cetinskog

Bumbari slave svoj dan ove subote 11. 8. a bogat program 51. BUMBARSKE FEŠTE započinje već u jutarnjim satima tradicionalnim sportskim turnirima (turnir u boćanju u Sportskom centru Vodnjan, pljočkarski turnir na sajmu, oba s početkom u 9 sati, te nogometni turnir veterana s početkom u 18 sati ), te se nastavlja 12. Izložbom hrvatskog hladnokrvnjaka u 12 sati, dok u 13 sati u Gradskom parku počinje radionica žongliranja, hodanja po slacklineu i penjanje po svili udruge Together We Grow. Program u parku nastavlja se u 17 sati uz „Cirkultura“ – cirkuske radionice za djecu i mlade. I ove godine posjetitelje bumbarske fešte očekuje sajam kreativnosti u ulici Forno grande, u sklopu kojeg se može pronaći bogata ponuda raznih rukotvorina i domaćih proizvoda. Sajam se otvara u 18 sati. Potom slijedi nastup mažoretkinja na Narodnom trgu u 18:30 sati, tradicionalna „Trka na tovarima“ u 19 sati te „Parada alegorijskih kola“ u 20 sati. 

U 21 sat ponovno se zabavljamo u gradskom parku uz cirkusku predstavu, a istovremeno na raznim lokacijama duž vodnjanske stare jezgre započinje i zabavni program. Na Župnom trgu nastupa Trio Enigma, na gradskoj tržnici Duo Bevanda, dok će u ulici Forno grande poseban ambijent u sklopu sajma kreativnosti kreirati zvokovi Dua harmonika. Gradski park rezerviran je za DJ program uz BoombarDub, DJ Sisma, Karamatich, SuckOn…

Na glavnoj pozornici nastupiti će grupa Point i zvijezda večeri, jedan od najljepših glasova i najvećih talenata domaće estrade – Toni Cetinski. Zapjevajte i vi uz Tonija neke od njegovih najpoznatijih hitova, poput „Kad žena zavoli“, „Blago onom tko te ima“, „Umirem 100 puta dnevno“; „Iz dana u dan“,…

Nakon velike subotnje fešte u nedjelju 12. 8. zabava se nastavlja u nešto laganijem ritmu uz jazz koncert PJ PALM u staroj vodnjanskoj uljari, s početkom u 21 sat. Jazz će svirati i pjevati šestero mladih glazbenika i prijatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije. 

Ovo je drugi koncert projekta, koji je nastao na inicijativu vokalnog djela grupe, prilikom upoznavanja na ljetnoj jazz školi u Grožnjanu 2017. godine. Pjevaju Patricija Škof (SLO), Margherita Baggi (IT), Lovro Mirth (HR) i Ana Predan (Vodnjan). Sviraju Piercarlo Favro (gitara) i Janez Krevel (kontrabas).

Galižanci će se ove nedjelje 12. 8. zabavljati uz disco night u Zajednici Talijana Galižana, dok će u Peroju na placi nastupiti Klapa Nevera, sve s početkom u 21 sat.