Novosti

Radio summer nights Radio Labin

11.02.2019

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života

Brtonigla i ove godine će spojiti nespojivo. Naime, ogromne količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života i rekreacije.  Naime, 16. i 17. veljače, u navedenoj općini održat će se 9.Brtonigla Adventure trek i 7. Choco & Wine fest. 

Prvoga dana manifestacije stotine prijavljenih iz nekoliko zemalja, stavit će na kušnju svoju izdržljivost i orijentacijske sposobnosti u tri treking utrke različitog intenziteta. Riječ o FUN & RUN utrci od 11 km, CHALLENGER koja broji 23km i najzahtjevnijoj ULTRA, čija dužina staze dostiže 45km.

I dok prve dvije kreću i završavaju u Brtonigli, ULTRA kreće iz, za sada tajnog polazišta, a za cilj ima isto odredište kao i ostale utrke, gdje u subotu ravno u podne započinje festival čokolade i vina. Veliki broj izlagača nudit će razne čokoladne delicije i ostale čokoladne proizvode (likere, kozmetiku...), a mjesta će biti i za čokoladne radionice, prezentacije, izrade skulptura i još mnogo toga.

Da je cijeli događaj na visokom nivou dokazuje i prisustvo, Georgette Yvette Ponté koja je završila akademiju likovnih umjetnosti, Zagrebu, smjer kiparstvo, te Marine Prijatelj, dizajnerice čokolade i čokoladnih okusa i Klare Rabensaifner Miljević koja je završila Aranžersko - scenografski dizajn, te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci.

Navedene umjetnice prisutnima će ponuditi nezaboravno iskustvo u izradi skulptura i slika od čokolade, te održati zanimljive prezentacije i degustacije.  Važnu ulogu imat će i VR Choco Art koji će objasniti nove principe i prirodne načine proizvodnje čokolade. Kao i svake godine svojim prisustvom uveličat će manifestaciju Villa Soši koja će pripremiti „istarski bucolaj“ s čokoladom te čokoladne muffine i ispričati nam štošta zanimljivoga o slasticama.

No, osim struke, slatke delicije moći će izrađivati svi koji budu htjeli. Naime, pozivaju se svi zainteresirani da se jave u turističku zajednicu Brtonigle kako bi se besplatno uključili u Choco radionicu: „izrada Truffles četiri zemlje & Praline“.
I dok će odrasli moći, uz sve navedeno, uživati i u „dobroj kapljici vina“ raznih lokalnih vinara, najmlađi će uživati u Lino Choco Showu, uz prisustvo Lino maskote.

Organizator manifestacije u vrlo sadržajni program, uspio je uvrstiti i popodnevnu subotnju glazbenu poslasticu uz duo Little Whisper, tako da svatko će moći naći nešto za sebe na nadolazećim manifestacijama.

Croatian Choco Concept art team čine velike obožavateljice čokolade i umjetnosti

Marina Prijatelj, dizajnerica čokolade i čokoladnih okusa. Osim u enogastro istraživanjima, čokoladu, uvijek samo vrhunsku, koristi i za istraživanje, interpretaciju i popularizaciju kulturne baštine i znanosti, u umjetnosti, ekologiji i zaštiti prirode, dog and cat friendly aktivnostima, te podizanju kvalitete usluga u turizmu.  Obožava Istru, njene pejsaže, vina i gastronomiju. Autorica je Croatian Choco Concept projekta. Neki od njenih najzanimljivijih autorskih radova/programa su: Čokolada Bašćanska ploča, Molekularne čokolade (u suradnji s dr. Ljiljanom Fruk), Čokoladne Priče Opatijske Rivijere, Čokolada & tartufi, Čokolada & vino .. Najnoviji projekt koji potpisuje je projekt 4 čokolade o 4 zemlje u suradnji s TZ Brtonigla.

Georgette Yvette Ponté, završila je akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Dobitnica više međunarodnih nagrada. Sudjelovala je u više skupnih izložbi, te dvije samostalne. U svom radu ima 3 javne skulpture, sudjeluje u umjetničkim kolonijama. Gotovo od samog početka nezamijenjiv je dio CCC art teama gdje, uz konzultacije, realizira praline i čokoladne predmete u prava jestiva umjetnička djela i izrađuje autorske skulpture i instalacije od čokolade. Osim što se ostvarila kao uspješna umjetnica, Georgette radi kao model i usavršava se u plesanju argentinskog tanga. Za sebe kaže da se u pauzama posla najradije odmara uz ogromnu količinu crne čokolade.

Klara Rabensaifner Miljević završila je Aranžersko - scenografski dizajn, te Akademiju primijenjenih umjetnosti, oboje u Rijeci, kao likovni pedagog. Po stažu je najmlađi član Croatian Choco Concept artteama. Svojim slikarskim i kaligrafskim umijećem, kao i umjetničkim intervencijama u čokoladi, donijela je CCC projektu novu dimenziju svježine i kreativnosti. Kada ne slika čokoladom, bavi se različitim kreativnim smjerovima: slikarstvom, izradom dekoracija i instalacija od prirodnih materijala, ručnim ispisom promo plakata, izradom kostima i scenografije. Njen radni moto je stvoriti unikatni proizvod i veseli poklon koji će nekom uljepšati dan.