Lokalne vijesti

24.04.2019

Održan Međunarodni rukometni Uskršnji turnir

Muški rukometni klub Kozala u kategoriji  U18, Rukometni klub Rudan Labin u kategoriji U16 i prva momčad Rukometnog kluba Rudan Labin u kategoriji U14 pobjednici su 12.Međunarodnog rukometnog Uskršnjeg turnira održanog od subote do ponedjeljka. Kod djevojaka u kategoriji U16 najbolja je bila ekipa Further Land. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa dječaka i 5 ekipe djevojčica, a u tri dana odigrano je 40 utakmica, a posebno su bile zanimljive i dramatične finalne utakmice u kategoriji U16 i U18 za dječake, kao i finalna utakmica kod djevojaka. U finalu U16 za dječake Rudan Labin je golom mladog Frankovića 3 sekunde prije kraja utakmice s 16:15 pobijedio Kozalu. 

U kategoriji  U18 za dječake susrele su se Arena Pula i Kozala, a gledatelji su mogli  uživati u potezima mladog Petrovića iz RK Arena Pula te mladog Brauta iz MRK Kozale koji su predvodili svoje momčadi odličnom igrom. U triler završnici pobjedu je na kraju upisala momčad iz Rijeke rezultatom 23-22. U finalu U16 za djevojke pobjedu je odnijela  ekipa  njemačkog JSG Further Land pobijedivši mlade rukometašice Rudara 12:10, boljom igrom u zadnjim minutama utakmice.  
 
Nagradu za najboljeg strijelca turnira u kategoriji U18, s 30 postignutih golova, odnio je igrač Rudan Labina Dino Husejnagić. U istoj kategoriji za najboljeg golmana proglašen je Sebastijan Lleshdedaj iz Muškog rukometnog kluba Kozala, dok je za najboljeg igrača izabran Saša Petrović iz Arene Pula.   Niko Franković iz Rudan Labina je u kategoriji U16 bio najbolji strijelac s 25 golova, a izabran je i za najboljeg igrača. Najbolji golman bio je Niko Vučković iz Kozale. 
 
U kategoriji U14 mladi kovar Ivan Dundara s 26 golova dobio je nagradu za najboljeg strijelca. Alex Martini iz talijanskog Ravarina izabran je za najboljeg golmana u toj kategoriji, dok je Anel Velagić iz Rudan Labina nagrađen za najboljeg igrača. Kod djevojaka za najboljeg strijelca, s 20 postignutih golova, nagrađena je Lara Bobekova iz slovenskog  kluba Šturovo, za najbolju golmanicu proglašena je Aurora Govedić iz Ženskog rukometnog kluba Rudar, a za najbolju igračicu Lena Wanzek iz njemačkog Further Landa.  Organizator i domaćin turnira bio je Rukometni klub Rudan Labin. 
 
FOTO: Katarina Franković. Više fotografija s turnira pogledajte OVDJE