Lokalne vijesti

24.04.2019

Simulator prevrtanja vozila Hrvatskog autokluba u Šumberu i Labinu

Povodom Međunarodnog dana zaštite na radu, koji se obilježava 28. travnja, Holcim je s Hrvatskim autoklubom organizirao dolazak simulatora prevrtanja vozila. S ciljem povećanja sigurnosti u prometu Holcimovi zaposlenici, prijevoznici i svi zainteresirani mogu u sigurnom okruženju doživjeti što se događa prilikom prevrtanja automobila. Na taj se način osvještava važnost korištenja sigurnosnog pojasa.

Za vrijeme akcije, sutra, u četvrtak od 10 do 12 ispred Holcimovog kamenoloma u Šumberu, a od 14 do 18 sati u Labinu ispred dvorane Franko Mileta, svi zainteresirani mogu besplatno isprobati posebno prilagođeno vozilo, vezati sigurnosne pojaseve i u kontroliranim uvjetima okretati se za 360 stupnjeva te tako osjetiti kako izgleda kad se automobil uslijed prometne nezgode okrene na krov ili bok.

''Pozivamo sve zainteresirane građane Nedešćine i Labina, posebno mlade vozače, da isprobaju prevrtanje vozila, ono što se u stvarnom životu i prometu nikad ne bi trebalo dogoditi'', poručuju iz Holcima.