Lokalne vijesti

Villas Holiday

11.06.2019

Održana uvodna konferencija projekta ''Karijerno usmjeravanja nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s Labinštine''

U školskom restoranu Srednje škole Mate Blažine danas je  održana uvodna konferencija EU projekta sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda „Karijerno usmjeravanja nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s Labinštine“.  Uvodnoj konferenciji nazočili su učenici šestih razreda dviju labinskih osnovnih škola, kojima je projekt ponajprije i namijenjen. 

Svih njih pozdravio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić kazavši kako će pred njima za dvije godine biti odluka štoi će raditi u životu: (ton – Valter Glavičić).  O projektu, kojeg su skraćeno nazvali  „Usmjeri se!“ govorio je  voditelj projekta, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj. Cilj projekta je, istaknuo je: (ton – Borjan Batagelj). Tijekom dvije godine, koliko projekt traje provest će se niz aktivnosti: (ton – Borjan Batagelj 1). Jedan od ciljeva projekta je i povezivanje s gospodarstvenicima, a taj će dio voditi Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekta, pa njegov pročelnik Alek Dragojević veli: (ton – Alek Dragojević).  

Na uvodnoj konferenciji  predstavljene su web i facebook stranice projekta. Nositelj projekta „Usmjeri se!“ je Grad Labin,  partneri Osnovna škola Ivo Lola Ribar Labin i Srednja škola Mate Blažina, a suradnik Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta je 775.913.62 kune i 100 posto se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.