Scena

Holcim Laborant

12.07.2019

Počinje 19. sezona Kazališta Ulysses

Tradicionalnim koncertom Rade Šerbedžije, Zapadnog kolodvora i prijatelja večeras na Malom Brijunu počinje ovogodišnja 19.sezona Kazališta Ulysses. Sutra će koncert održati Davor Gobac i Psihomodo pop.  Na Brijune 16.srpnja dolazi Zijah Sokolović s kultnom predstavom „Glumac…je glumac…je glumac“. Monodrama će se odigrati na pozornici ljetnog kina na Velikom Brijunu.  Euripidove „Bakhe“ na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu igraju 17.,18. I 20.srpnja, a 23.srpnja na Velikom Brijunu Nebojša Dugalić izvodi monodramsku adaptaciju romana F.M. Dostojevskog „Ispovijest Dmitrija Karamazova“, u produkciji Opera&Theatre Madlenianum iz Beograda.  

Zijah Sokolović je na Velikom Brijunu i 24.srpnja s predstavom „Lijevo desno glumac“Ovogodišnji novi naslov je predstava "Tko se boji Virginije Woolf" koja će biti odigrana na Tvrđavi Minor 26., 27. i 28. srpnja, premijera je 29. srpnja, a na rasporedu je i 30. srpnja, te 2. i 3. kolovoza. Predstavu režira Lenka Udovički, dramaturg je Željka Udovičić Pleština, a glavne uloge igraju Rade Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš. Predstava se realizira u koprodukciji s Beogradskim dramskim pozorištem. Predstava "Shakespeare ljetne noći - varijacije" na repertoaru je 5. i 6. kolovoza, a legendarni "Kralj Lear" s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi 8., 9. i 10. kolovoza. "Lear" je i zaštitni znak Ulyssesa, predstava koja se s uspjehom izvodi od samog osnivanja ovog kazališta 2001. godine. 
 
Na Veliki Brijun 11. kolovoza dolaze Nikola Nedić i Mario Jovev s predstavom "Cabaret - koncert za žlice i gitaru", koji će trubadurski, uz žlice, gitaru i mandolinu ispričati svoju priču, a onda slijedi glazbeni dio festivala, Ulyssesovi dani klavira, od 12. do 15. kolovoza, uz nastupe Mateja Meštrovića, Matthewa Mayera (SAD), Antonije Pacek (Austrija), "Silence" iz Slovenije, Karla Hubaka i Charlene Farrugia (Malta). Ulysses će 16. i 17. kolovoza ugostiti fantastične glumce: Voju Brajovića i Sergeja Trifunovića s predstavom "Voz", u produkciji Zvezdare Teatra iz Beograda. Na Tvrđavi Minor 18. kolovoza će Matej Meštrović imati  veliki koncert s Južnočeškom filharmonijom, čime će biti zatvoreni ovogodišnji Ulyssesovi dani klavira. Potom slijedi 19. kolovoza glazbeni doživljaj i koncert Vlatka Stefanovskog na Malom Brijunu, a 25. kolovoza predstava je  po Sofoklovom predlošku, "Antigona – 2000 godina kasnije". Sezona završava 30. i 31. kolovoza gostovanjem zagrebačkog HNK-a s predstavom "Tko pjeva zlo ne misli".