Lokalne vijesti

12.07.2019

U Nedešćini održan svečani prijem najuspješnijih učenika

U srijedu, 10. srpnja 2019. godine, u Općinskoj vijećnici Općine Sveta Nedelja održan je tradicionalni prijem najuspješnijih učenika i njihovih mentora OŠ "Vitomir Širola - Pajo", Nedešćina. Najuspješnije učenike, njihove mentore i ravnateljicu škole, Klaru Švraka, primila je zamjenica Općinskog načelnika, Irene Franković i v.d. pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedelja, Vitaljano Beletić.

"Nagrađivanjem najuspješnijih učenika nastavljamo tradiciju jer je naša lokalna zajednica svjesna važnosti obrazovanja. Stvarni pokazatelji da su mladi i njihove potrebe prioriteti Općine Sveta Nedelja vidljivi su kroz proračunske stavke - financira se prijevoz učenika srednje škole, stipendiraju se svi redovni studenti i učenici koji se školuju izvan područja Labinštine, financiraju se produženi boravci matične škole u Nedešćini i područne škole u Svetom Martinu, financiraju se školske marende učenicima iz obitelji s troje i više djece, do ove školske godine financirali su se i udžbenici za sve osnovnoškolce s područja Općine, a ove je pedagoške godine svečano otvoren i započeo s radom dječji vrtić u Vrećarima. Osim nagrade vama, Općina Sveta Nedelja donirat će i 20.000,00 kuna OŠ "Vitomir Širola - Pajo", Nedešćina, a odlukom škole odredit će se što je najpotrebnije.", izjavila je, nakon pohvale i čestitanja za postignute uspjehe, zamjenica Općinskog načelnika, Irene Franković.

Svečanom prijemu, u ime učenika i mentora, obratila se ravnateljica OŠ "Vitomir Širola - Pajo" Klara Švraka, te se zahvalila Općinskom načelniku, njegovoj zamjenici, Općinskom vijeću i općinskoj upravi na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji, praćenju i financiranju potreba učenika te najavljenoj donaciji te je pohvalila učenike i mentore, izražavajući svjesnost količine uloženog truda, rada i vremena kako bi se postigli zapaženi rezultati.
Učenici su nagrađeni bonom u iznosu od 300,00 kuna za školski pribor u Istarskim knjižarama.

Nagrađeni su učenici koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima ili višim natjecanjima i smotrama kao predstavnici škole, te učenici osmog razreda koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh. Nagrađene je učenike predložilo Učiteljsko vijeće OŠ "Vitomir Širola- Pajo" Nedešćina.

Nagrađene učenice i učenici: Matija Pajcur, Doni Žigant,Carla Radović, Josip Griparić, Darija Bistričić, Paola Širol, Frančeska Licul, Nina Miletić, Dora Belušić, Rea Stepčić, Tino Zupičić, Alana Faraguna, Lamija Kurpejović, Agata Miletić Lupetin, Kelly Tomanjik, Mai Poldrugovac, David Radovac, Leo Bernaz, Emilio Višković, Ani Poldrugovac, Toni Vojić, Elin Matošević,Viktorija Licul, Ariana Aliu, Antea Čekada.

Mentorice i mentori nagrađenih učenika: Maja Načinović, Luca Lukić, Elvis Vickić, Vedrana Barić, Ksenija Knapić, Erna Okanović, Suzana Cvijić Jeremić, Irene Franković.