Scena

30.08.2019

''Norman Fucking Rockwell!'' novi album Lane Del Rey

Ljeto na izmaku svoje je mjesto prepustilo vjesniku jeseni – novom studijskom albumu popularne Lane Del Rey. Novo izdanje utjecajne američke glazbenice nosi naziv „Norman Fucking Rockwell!“ te je objavljeno dvije godine nakon njenog posljednjeg albuma „Lust For Life“, nominiranog za nagradu Grammy. Hrvatska publika album „Norman Fucking Rockwell!“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu

Na albumu „Norman Fucking Rockwell!“ našlo se 14 pjesama, koje je uz Lanu producirao Jack Antonoff (Taylor Swift, Lorde, St. Vincent). Do suradnje ovih talentiranih glazbenika došlo je sasvim neplanirano: „Spletom okolnosti našli smo se u prilici da zajedno stvaramo glazbu te smo u samo 40 minuta napisali pjesmu „Love Song“. Tada sam shvatila koliko je talentiran, a nakon što me osvojio načinom na koji je snimanjem mojeg vokala uspio dočarati određene emocije, pomislila sam da bismo morali zajedno snimiti album.“, objasnila je Lana za New York Times.

Glazbenica je krajem prethodne godine na društvenim mrežama obožavateljima najavila vijest o snimanju novog materijala te objavu singla „Mariners Apartment Complex“, prvog u nizu novih pjesama koje je predstavila prije objave albuma „Norman Fucking Rockwell!“.

„Mariners Apartment Complex“ svjetsku je premijeru doživjela kao Hottest Record In The World u Annie Mac showu na BBC Radio 1. Pjesma je bila popraćena videospotom, nastalim u suradnji s Laninom sestrom, umjetničkog imena Chuck.

Lana je tjedan dana prije objave albuma „Norman Fucking Rockwell!“ objavila dvostruki, devetominutni videospot u kojem su se našle nostalgične rock balade „Fuck It I Love You“ i „The Greatest“. Spot je do danas pregledan više od četiri milijuna puta, a objavljen je na Laninom službenom YouTube kanalu koji ima više od osam milijuna pretplatnika

Lana Del Rey svoj je kantautorski potencijal istaknula 2012. godine objavivši album „Born To Die“, na kojem je kombinirala elemente rocka, hip-hopa i klasične glazbe. Na albumu su se našle uspješnice „Video Games“, „Blue Jeans“, „Summertime Sadness“ te istoimeni hit singl „Born To Die“.

„Norman Fucking Rockwell!“ – popis pjesama

Norman fucking Rockwell

Mariners Apartment Complex

Venice Bitch

Fuck it I love you

Doin' Time

Love Song

Cinnamon Girl

How to dissapear

California

The Next Best American Record

The greatest

Bartender

Happiness is a butterfly

hope is a dangerous thing for a woman like me to have – but I have it