Novosti

11.09.2019

Nije zelena laguna, već fekalije vidljive iz svemira!

Kako je moguće da kanalizacijski sustav u jednom malom istarskom naselju bude toliko opterećen pa da se fleka sadržaja te cijevi doslovno vidi iz svemira? Peroj ispred kojeg se istovaraju fekalije spada pod općinu Vodnjan. Iz Grada Vodnjana stiže odgovor da sustavom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda upravlja javno trgovačko društvo Pragrande d.o.o. Pula. Oni pak lopticu prebacuju na neka prošla vremena kad je kanalizacijski sustav izgrađen, piše Morski.hr

Pročelnik upravnog odjela za poslove gradonačelnika Vodnjana, Filip Macan odgovara da se sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda ne koristi isključivo za potrebe korisnika sa područja Grada Vodnjan-Dignano već se isti koristi za šire području koje teritorijalno obuhvaća područje Grada Pule (naselje Štinjan), Grada Vodnjan-Dignano te Općine Fažana.

U tijeku je provedba Projekta „Poboljšanje sustava vodoopskrbe te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula sjever“ (skraćeno EU projekt Pula sjever) koji obuhvaća ulaganja u sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Projekt ima za cilj unaprjeđenje u području vodoopskrbe te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda kao i spajanje dodatnog stanovništva na javni sustav odvodnje.

Inače, sustav je izgrađen 80-ih, a ima važeću vodopravnu dozvolu do 2024. godine. Više pročitajte na Morski.hr