Lokalne vijesti

18.09.2019

Narcisa Adalgisa Škopac u Galeriji Alvona

Izložbom aktova labinske umjetnice Narcise Adalgise Škopac u petak, 20. rujna zatvara se izložbena sezona 2019. Galerije Alvona. Izložba će biti otvorena u 20 sati, a razgledati se može do 4. listopada.

O autorici:
„Male su, lake i okretne Venere – nježni aktovi Adalgise Škopac, nikad opsesivno provokativni, već romantični, opisani onim simpatičnim nestašlukom obojene ironije, kao modeli ispred ogledala koji ne mare za strastvene poglede imaginarnog voajera.“

Narcisa Adalgisa Škopac, umjetnica i profesorica likovne kulture 1991. godine diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, smjer likovna kultura, odio slikarstvo. Od 1989. njezino djelo privlači pozornost i izaziva brojne pohvale kritičara. Sudjelovala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Na međunarodnom bijenalu CamerotArte 2005. izabrana je među dvadeset umjetnika svijeta čija će djela biti u stalnom postavu ovog prestižnog talijanskog muzeja. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u Puli. (Nicolina Bianchi)