Lokalne vijesti

19.09.2019

Večeras zanimljiva sjednica Općinskog vijeća Kršana

Vijećnici Općine Kršan na večerašnjoj će sjednici razmatrati izvještaj o polugodišnjem ostvarenju proračuna. Kršanski proračun planiran je u visini od 29.236.772,10 kuna, a u šest mjeseci ostvaren je u visini od 13.317.127,53 kune ili 45,55 posto od plana. Istovremeno rashodi su iznosili 8.148.361,70 kuna, odnosno 32,26 posto od planiranih 25.260.020 kuna. Vijećnici će saslušati i izvješće o radu općinskog načelnika za prvih šest mjeseci, kao i izvješće o poslovanju Vodovoda za prošlu godinu.  

Na večerašnjoj sjednici ponovno će doći i do promjene u Općinskom vijeću. Naime, aktiviranje vijećničkog  mandata zatražila je Sanda Daus s liste IDS-SDP, koja je mandat zamrznula već nakon konstituirajuće sjednice. Tada je na njezino mjesto u Vijeće ušao s njihove liste, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Esad Huskić. On će pak od večeras u Vijeću zamijeniti Juricu Poropata s iste liste, koji je zatražio mirovanje svog mandata. 
 
Na sjednici će se donijeti i odluka o novim članovima Skupštine Komunalnog poduzeća „1.Maj“ i Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Kockica“. Dosadašnji član tih dijela, bivši zamjenik općinskog načelnika Roman Carić je s podnošenjem ostavke na mjesto zamjenika načelnika podnio ostavke i na te dvije svoje funkcije, pa vijeće mora izabrati nove članove. Tako je za predstavnika Općine Kršan u Skupštini „1.Maja“ predložen vijećnik HSU-a Slavko Rabar, a u  Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Kockica Rosana Klarić, inače službenica općinske uprave. Sjednica Općinskog vijeća Kršana sazvana je za 18 sati.