Lokalne vijesti

10.10.2019

Judo klub Meto osvojio 22 medalje u trećem kolu Međužupanijske judo lige

Judaši Judo klub Meto Labin u nedjelju su uspješno nastupili na trećem kolu Međužupanijkske judo lige. Najmlađi članovi kluba osvojili su ukupno 22 odličja,  jednu zlatnu, 10 srebrnih i 11 brončanih medalja. Korak do medalje na petom mjesto završilo je 5 natjecatelja.  

Na turniru je nastupilo 35 djece osnovno školske dobi. Kod dječaka U14 Armin Šahdanović je u kategoriji  do 66 kilograma osvojio drugo mjesto, kao i Roko Širol u kategoriji plus 66 kilograma. Marrisa Janjić je kod djevojčica U14 u kategoriji do 44 kilograma osvojila treće mjesto. Kod dječaka U12 Karlo Paliska je u kategoriji do 42 kilograma bio drugi, kao i Emin Mujkić u kategoriji plus 55 kilograma, dok je Nardi Radićanin u kategoriji do 42 kilograma bio treći. U istom uzrastu kod djevojčica Lucia Bolčić je u kategoriji do 52 kilograma osvojila prvo mjesto. Druga mjesta su osvojile Zita Lukšić u kategoriji do 36 i Alessia Načinović u kategoriji do 52 kilograma, dok je Evelin Baćac u kategoriji do 36 kilograma bila treća. 
 
Uspješni su bili i limači U10. U kategoriji do 46 kilograma Angel Vidalli osvojio je drugo mjesto, kao i Franko Vlačić u kategoriji do 27 kilograma. Na treće su se mjesto plasirali Lucas Janjić u kategoriji do 27 kilograma, Lean Faraguna do 50 kilograma, Giovanni Carić do 50 kilograma i Petar Kešac u kategoriji do 34 kilograma. Peto su mjesto osvojili Vito Načinović u kategoriji do 50 kilograma i Lucas Lukšić u kategoriji do 27 kilograma. Druga mjesta kod curica U10 osvojile su Dora Kešac u kategoriji do 25 kilograma, Ajla Šahdanović u kategoriji do 32 kilograma i Elin Pifar u kategoriji do 36 kilograma.  
 
Na treće su se mjesto plasirale Sira Murtić u kategoriji do 28 kilograma i Lucia Juričić u kategoriji do 32 kilograma, a peta su mjesta osvojile Emina Ramić u kategoriji do 28 kilograma i Rianna Mikolj u kategoriji do 32 kilograma. Trener Judo kluba Meto Moreno Franković ističe kako rezultati sa natjecanja dovoljno govore  koliko je klub napredovao u kratkom vremenu i koliko se treneri u klubu trude i rade.