Scena

28.10.2019

Objavljen natječaj za skladbe festivala MIK 2020.

Festival Melodije Istre i Kvarnera već je u punoj fazi priprema za svoju 56. godinu. Jedini putujući festival u Hrvatskoj će na put u lipnju naredne godine i opet će donijeti puno dobrih, novih skladbi, kako to već desetljećima biva.

Podsjetimo, svake se godine festival pomlađuje i donosi nove zvuke nikad ne zaboravivši svoju važnu ulogu u očuvanju tradicije ovog podneblja, glazbenog izričaja, dijalekta... Shodno navedenom i ovogodišnji natječaj je usmjeren upravo ka tim posebitostima ovog festivala, a otvoren je sve do 31. siječnja naredne godine. Organizator i ove godine očekuje tradicionalno velik odaziv autora koji prijavljuju svoje skladbe, od kojih će komisija odabrati one najbolje koje će se predstaviti publici u gradovima domaćinima, ali i širokoj javnosti putem medija.

Evo i kompletnog teksta natječaja uz želju organizatora da si autori daju oduška u svojoj kreativnosti i originalnosti, poštujući uvjete natječaja:

56 . Festival MIK – Melodije Istre i Kvarnera objavljuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene na MIK-u 2020.

Uvjeti natječaja:

I
Skladbe upućene na natječaj moraju imati zastupljen barem jedan od dva elementa:

a) Stihovi skladbi mogu biti pisani na: čakavici Istre i Kvarnera i jadranskih otoka ili na hrvatskom književnom jeziku*, talijanskom dijalektalnom i književnom jeziku*
(*s tematikom vezanom uz Istru i Kvarner).

b) u glazbenom dijelu: korištenje etno elemenata istarsko - kvarnerskog podneblja, u duhu
najljepših ostvarenja festivala MIK. Preporuča se autorima da traže nove ideje kako u
stihovima, tako i u glazbi.

II

Skladbe mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili kao pjesme slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock ili folk glazbi. Moguća su manja odstupanja od pravila iz točke I. ukoliko su zastupljeni drugi elementi koji neupitno potvrđuju mikovski karakter pjesme.

III

Autori glazbe dužni su voditi računa o kvaliteti stihova. Glazba i stihovi ocjenjivat će se kao jedinstveno djelo.

IV

Svaka prijava mora sadržavati slijedće elemente:

a) demo snimku (mp3 ili CD) sa snimljenom vokalnom dionicom i instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata.
b) dva primjerka stihova (ili u wordu na mail)
c) podatke o autorima i kontakt informacije

V

Skladbe upućene na natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene. Autori garantiraju originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi,
kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala bez dogovora s direkcijom festivala. Direkcija zadržava pravo naknadne narudžbe pjesama u svrhu postizanja čim bolje kvalitete Festivala.

VI

Autori odabranih skladbi su dužni izvršiti ispravke u glazbi i stihovima ukoliko to Organizator iz bilo kojih opravdanih razloga bude zahtijevao. U slučaju da to autori nisu voljni uraditi organizator pridržava pravo da predmetne skladbe diskvalificira.

VII

Autori odabranih skladbi su obvezni u roku od 15 dana nakon objavljivanja rezutata natječaja potpisati s Organizatorom izdavački ugovor. U slučaju da autor u datom roku ne vrati predmetni ugovor potpisan ili ga vrati nepotpisanog, slijedi diskvalifikacija skladbe.

VIII

Natječaj traje do 31. siječnja 2020. Radovi se šalju preporučenom pošiljkom na adresu:
"Festival MIK ", Rubeši 139 a, 51215 Kastav ili na e-mail: info@festivalmik.com(mp3 + tekst + sve podatke o skladbi)

IX

Slanjem radova na ovaj Natječaj, autori prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije i da se ova prenesu na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije na tel. br. 051/ 224 038
e-mail: info@festivalmik.com
www.festivalmik.com