Lokalne vijesti

04.11.2019

Općina Raša obilježila Dan općine

Općina Raša danas je Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježila svoj dan, Dan općine. Mnogobrojnim gostima u Centru za posjetitelje „Arsia“ obratio se predsjednik Vijeća Željko Zahtila podsjetivši  na važne odluke koje je u posljednjih godinu dana donijelo vijeće i to jednoglasno, od usvajanja drugih izmjena i dopuna Prostornog plana, do prodaje stanova i zamjene nekretnina s Komunalnim poduzećem „1.Maj“ kojom je raška općina dobila zgradu nekadašnje toplane, čime će se omogućiti sanacija opasnog dimnjaka, ali i vrednovanje cijelog objekta koji je zapravo dio raške industrijske baštine: (ton – Željko Zahtila), zaključio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Zahtila. 

Općinska načelnica Glorija Paliska u svom se obraćanju osvrnula na mnogobrojne projekte koje su ostvarili ili su u fazi realizacije, obnovi raške osnovne škole, Doma za umirovljenike, uređenju Kovarske kuće Arsia, uređenju lučice za komunalne vezove u Trgetu, proširenju groblja na Skitači: (ton – Glorija Paliska). Kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Rašom, znali smo da putovanje neće cijelim putem biti „zeleni val“, znali smo da će semafor sigurno upaliti i narančasto pa i crveno svjetlo. A to se i dogodilo, u obliku požara kina, poplave Raške doline, izlijevanja mazuta u Trgetu, okupljanja ljudi ispred Općine, rekla je načelnica i dodala: (ton – Glorija Paliska 1). O projektu Aglomeracije Labin-Raša-Rabac govorio je i gradonačelnik Labina Valter Glavičić istaknuvši: (ton – Valter Glavičić). 
 
 
Dan općine Rašanima je u ime Istarske županije čestitala zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar podsjetivši na zajedničke projekte te ustvrdivši: (ton – Sandra Čakić Kuhar). Na svečanosti su uručene nagrade ovogodišnjim laureatima. Javna priznanja dobili su dr. Bruna Juričić, prof. Hasnija Karlović, Narcisa Adalgisa Škopac, dr.sc. Lucija Načinović Prskalo, Đulio Blagonić i Društvo športova na moru „Koromačno“, a zahvalu primarijus dr. Ivan Kirin. U popratnom programu sudjelovali su maestro Franko Ružić, učenica raške škole Korina Matković te članice RKUD-a Rudar Rafaela Blažina i Adriana Miletić.