Scena

11.11.2019

Rusko Richie i Alen Islamović snimili zajednički singl ''Džaba džaba''

Nakon što su cijelo ljeto proveli u studiju radeći na novoj pjesmi, dva izvanredna glazbenika Rusko Richie i legenda Alen Islamović snimili su i video za pjesmu 'Džaba džaba'.

Suradnja s Alenom Islamovićem, Ruskovim idolom, nastala je potpuno spontano. Ideja dueta se ukorijenila i on ga je ubrzo predstavio prijatelju, Alenovom menedžeru. Nije trebalo puno vremena da Alen pristane snimiti duet s Ruskom. Tako se Alen Islamović potpisuje kao autor teksta, a zanimljiva činjenica legendarnog glazbenika, nekadašnjeg člana bendova Divlje jagode i Bijelo dugme, jest da je ovaj projekt prva glazbena kreacija sa slovenskim glazbenikom.

Video priča snimana je u Ljubljani u ranim jutranjim satima. Ekipa je studio počela postavljati u 3 sata ujutro kako bi kamere mogle biti upaljene u 8 ujutro. Rusko je pozvao prijatelje na snimanje spota 'Džaba džaba', kojeg je režirao Rok Maver, glazbenik koji stvara u uspješnom bendu Tarapana. Yoco Audio bio je zadužen za rasvjetu i ozvučenje kako bi osigurali vrhunske svjetlosne efekte. Osim Ruskota i Alena, u spotu važnu ulogu imaju i plesačice grupe Exquisitesa.

Pjesma 'Džaba džaba' je vesela pjesma, a iako je tekst malo "oštriji", pjesma govori o situacijama u kojima nesebično nekome učinite nešto lijepo, ali sve je uzalud, ili kao što bi Rus i Alen rekli, 'Džaba'.

Glazbenik Alen Islamović bio je apsolutno oduševljen Ljubljanom i svojim novim glazbenim prijateljima. Prvi put je mjesto doživio u sasvim drugačijem svjetlu jer nije bio u žurbi s koncertnom pozornicom. Prvo je posjetio glazbeni studio Aleša Zibelnika, gdje su snimili pjesmu, a mjesec dana kasnije posjetio je glavni grad kako bi snimio video.