Lokalne vijesti

15.11.2019

U susret 50. obljetnici Mediteranskog kiparskog simpozija, skulpture u Parku dobivaju i signalizaciju

U Parku skulptura Dubrova u tijeku je postavljanje signalizacije skulptura. Posjetitelji će tako, u susret 50. obljetnici Mediteranskog kiparskog simpozija dobiti informaciju o autorima skulptura, godini nastanka te njihovom nazivu. Naglasit će se također i godina sudjelovanja na Mediteranskom kiparskom simpoziju te država iz koje autori dolaze.

Riječ je naime o jednostavnoj komunikaciji s posjetiteljima poštujući pravila struke. Prva je to faza uspostave cjelovite komunikacijske strategije Udruge MKS o važnosti Parka skulptura Dubrova na lokaciji, ali i virtualno, za sve njegove posjetitelje, dnevne šetače ili pak strane posjetitelje naše destinacije.

Druga faza će biti povezivanje oznaka skulptura putem QR kodova s novom web-stranicom i interaktivnom mapom Parka skulptura Dubrova koja će također povodom obilježavanja 50. obljetnice Mediteranskog kiparskog simpozija biti prezentirana i objavljena početkom 2020. godine.

Informiranost posjetitelja Parka i podizanje svijesti o važnosti postojećih sadržaja u Parku kao i njihova valorizacija osnovne su smjernice djelovanja vodstva Udruge Mediteranski kiparski simpozij.

Krajem 2018. pristupilo se istraživanju i sistematiziranju arhive Mediteranskog kiparskog simpozija čime se započelo sa procesom stvaranja komunikacijske i brending strategije za Park skulptura Dubrova prema visokim kriterijima struke.

Nakon studijskih posjeta u susjednu Italiju, Urbaniu te Veneciju, gdje su se istraživali najbolji primjeri prakse, Stručni savjet Udruge MKS došao je do konačnog rješenja signalizacije koje se postavljaju uz skulpture.

Signalizacija skulptura provodi se u suradnji sa TZ Labin Rabac, TZ Općine Sv. Nedelja te tvrtkom Rockwool Adriatic d.d. uz podršku Grada Labina, Općine Sv. Nedelja, Istarske županije te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Izvođač radova je tvrtka Idea Futura d.o.o.