Lokalne vijesti

19.11.2019

Startup akademija: Program za poduzetnike i one koji to žele postati

U Labinu će se 26., 27. i 28. studenoga u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice od 16 do 20 sati,  održati drugo izdanje Startup akademije, program za poduzetnike i one koji to žele postati.  Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju svladat će se osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će polaznicima biti korisne u poslovanju. Valja naglasiti da je akademija namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije i networkinga. 

Tijekom tri dana na Startup akademiji učit će se o pametnom poslovnom planiranju, zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, kako predstaviti poslovnu ideju, digitalizaciji poslovanja i prodaje, pogodnostima za poduzetnike, financiranju poduzetničkih projekata. Na akademiji će predavati 60-tak poduzetnika i stručnjaka iz prakse, a sve će biti obrađeno kroz dinamične edukacije, radionice i panel predavanja. Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu. 
 
U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu). Nagradni fond iznosi 20.000kn, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja! Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije polaznici dobivaju  certifikat o završenoj Startup akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će im pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja. 
 
Startup akademiju  organiziraju Start-Up udruga, Grad Labin i Istarska razvojna agencija. Prijave su moguće najkasnije do ponoći 25.studenoga, a svi upiti mogući su na mail:akademija.startup@gmail.com