Novosti

29.11.2019

Legendarni Bajaga glavna zvijezda Božića u Labinu

Četvrtu godinu za redom Labin će Božićne blagdane dočekati u svom centru na Zelenicama, uz bogat glazbeni i zabavni program te prigodnu ponudu iz adventskih kućica i štandova. Trodnevna manifestacija Božić u Labinu počinje u četvrtak 19. i traje do subote 21.prosinca, a kako je danas na predstavljanu programa rekla zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada: (ton – Federika Mohorović Čekada). Božić u Labinu snažno podupiru i labinski gospodarstvenici: (ton – Federika Mohorović Čekada 1). Brojni pokrovitelji i donatori pokazuju da je, zaključila je zamjenica gradonačelnika: (ton – Federika Mohorović Čekada 2). 

Glavni pokrovitelj manifestacije je Turistička zajednica Grada Labina pa je direktorica njezina ureda Radmila Paliska Kos istaknula: (ton – Radmila Paliska Kos). Glavna zvijezda trodnevnog programa regionalna je glazbena zvijezda i legenda pop-rock scene ovih prostora, Momčilo Bajagić-Bajaga čiji se nastup u petak, 20.prosinca očekuje oko 21.30 sati. Glavni donator i pokrovitelj njegova nastupa je hotelska tvrtka Valamar: (ton – Sandi Sinožić), kazao je direktor destinacije Rabac Valamar Riviere Sandi Sinožić. 

Program ovogodišnjeg Božića u Labinu započinje u četvrtak 19.prosinica u 17 sati nastupima Gradskog orkestra, Labinskih mažoretkinja, plesnih skupina, vokalnih solista i glazbenika te polaznika glazbenih i plesnih radionica projekta Labin Zdravi grad. Od 20 sati nastupit će labinski kantautor Diego Zulijani, a nakon njega sve do ponoći Laguna band. Jutarnji sati u petak, 20.prosinca od 9.30, rezervirani su za blagdansku marendu, koju tradicionalnu organizira Udruženje obrtnika, dok će se za prigodni program pobrinuti Radio Labin uz dvosatni prijenos uživo na svojim valovima. Živo će biti i poslijepodne uz adventski ručak i glazbeni program. Subotnje jutro pripada najmlađima uz Labinsku čaroliju i vlakić Djeda Mraza. U večernjim satima nastup je tribute banda „Croatian Pink Floyd Show“, donator kojeg je tvrtka Rockwool Adriatic.

 

U petak navečer prije Bajage nastupit će labinski cover duo „Ex-New“, a nakon nastupa Bajage i ponoćnog svečanog vatrometa, čiji je donator tvrtka Maslinica, glazbu će puštati DJ Haris Bašić. U sklopu Božića u Labinu Udruga žena Mendula u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Labina i LAG-om Istočna Istra organizira humanitarnu lutriju, a sredstva sakupljena donacijama građana i gostiuju sumjerit će se za kupnju medicinskog uređaja za terapiju udarnim valovima koji će biti doniran Domu zdravlja Labin u sklopu humanitarne akcije „Za našu Labinštinu“

U Božiću u Labinu sudjelovat će i Udruga vinara i vinograda Labinštine „Trs“. U zajedničkom šatoru svoje će proizvode nuditi lokalni vinari, maslinari i proizvođači meda. Zbog održavanja manifestacije Božić u Labinu, od srijede 18.prosinca u 9 sati do nedjelje, 22.prosinca u 17 sati za sav će promet biti zatvoren dio Zelenica, od kružnog toka kod Osnovne škole Matije Vlačića do skretanja za Rudarsku ulicu