Novosti

09.01.2020

Promotivni glazbeno – scenski događaj na Korzu: ''Evita'' dolazi u Rijeku!

Ove će subote, 11. siječnja 2020. godine, u 11 sati, s balkona Gradske uprave (Korzo 16), sve Riječanke i Riječane te ostale šetače Korzom pozdraviti ni manje ni više nego – Eva Peron! Kao uvertiru u tjedan u kojem nas očekuju dvije premijere željno iščekivanog mjuzikla “Evita” (15. i 16. siječnja) HNK Ivana pl. Zajca pripremma promotivni glazbeno – scenski događaj. Leonora Surian Popov će sa središnjeg gradskog balkona, baš kao što je to učinila i sama Eva Peron s balkona Case Rosate u Buenos Airesu, pozdraviti okupljene najpoznatijim songom “Don’t Cry for Me Argentina”. Među građanima će se naći i vjerni Evitini beskošuljaši (descamisados) koje će utjeloviti polaznici Riječkog kazališta mladih “Kamov”.

Ako ne možete dočekati poznate tanktove Andrew Lloyd Webberove i Tim Riceove “Evite”, utažite znatiželju već ove subote i uvjerite se da je “Evita” doista mjuzikl koji će vas obuzeti.

Mjuzikl Evita prvi put u Hrvatskoj!

Nakon hita „Sunset Boulevard“, sve kreativne snage riječkog Kazališta prvi put u Hrvatskoj postavljaju i mjuzikl „Evita“! Ulogu Evite igrat će izvrsne Leonora Surian Popov i Elena Brumini, a režije će se prihvatiti Argentinka Renata Carola Gatica, pod dirigentskom palicom i u prepjevu maestra Igora Vlajnića. Nakon četrdeset godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Brodwayu, više od dvadeset nagrada, prijevoda na četrnaest jezika, filma s Madonnom u naslovnoj ulozi, „Evita“ je show koji ne želite propustiti. Ovaj mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera na scenu donosi životnu priču najvažnije žene latinoameričke povijesti, onu Evite Perón, te prati njezin život od mladosti, dolaska na vlast, humanitarnog rada, do smrti. Rođena u predgrađu Buenos Airesa, Evita Perón vrlo je rano prepoznala nepravdu u svom društvenom okruženju zbog čega je surađivala sa sindikatima, borila se za prava žena, osnovala fondaciju koja je pomogla siromašnima izgradivši tisuće domova i škola diljem Argentine te osigurala zdravstvenu zaštitu za najsiromašnije slojeve društva. Iako se uz nju vežu i brojne kontroverze, Evita Perón ostala je zapamćena kao političarka s izuzetnom karizmom i zvjezdanim statusom zbog čega je njezin život savršena inspiracija za veliku priču pretočenu u mjuzikl.

U predstavi sudjeluju članovi Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta HNK Ivana pl. Zajca i polaznici Riječkog kazališta mladih „Kamov” (dramski i plesno-baletni studio), te Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” i Dječji zbor „Kap”.

Suradnja: HNK Ivana pl. Zajca i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Hrvatska drama u suradnji s Operom, Baletom i Talijanskom dramom HNK Ivana pl. Zajca

Predstava traje dva sata i deset minuta, izvodi se s jednom pauzom