Scena

13.01.2020

Dolazi nam Fatboy Slim!

Nakon uspješne 2019. godine, Future Scope u punom pogonu priprema još jedno vatreno izdanje s kojim će započeti 2020. godinu na Zagrebačkom Velesajmu.

Rezervirajte 7. ožujka 2020. za dolazak svjetski poznatog DJ-a i producenta, Fatboy Slima! Čeka nas pravi glazbeni spektakl jer za one koji ne znaju, Fatboy Slim, osim što je popularizirao big beat, uvršten je na listu najboljih izvođača koji se moraju poslušati uživo prema magazinu Q.

Pravog imena Quentin Leo Cook, svoju je glazbenu karijeru započeo kao bubnjar u bendu Disque Attack, dok se tek kasnije fokusira na elektroničku glazbu.
Cook je nakon osnivanja elektroničke grupe „Beats International“ kažnjen zbog korištenja sampleova na albumu „Let Them Eat Bingo“ što ga dovodi do bankrota, no to ga ne obeshrabljuje da nastavi slijediti svoju strast.

Tek 1994. godine priča postaje uspješna nakon što je Levi Strauss & Co., njegov singl „Turn On, Turn In, Cop Out“ iskoristio za svoju reklamu koja mu otvara mnoga vrata. Stvar „Praise You“ odmah nakon što je objavljena osvojila je britansko tržište i nekoliko nagrada te ga lansirala na osvajanje ostatka svijeta.

Iza sebe ima sedam albuma, a posljednji „Palookaville“ objavio je 2004. godine. Danas se više posvećuje singlovima, suradnjama i nastupima, a jedan je od rijetkih koji se mogu pohvaliti nastupom na Kineskom zidu i u britanskom parlamentu.

Sva predanost i žrtvovanje za glazbu očitovala se velikim rezultatima pa je tako Fatboy Slim dobitnik Grammyja, 10 MTV-jevih nagrada i tri BRIT Awardsa.

Line up-u se, osim Fatboy Slima, pridružuje i dvojac PEZNT koji se nedugo nakon objave prvijenca „Paid In Full“ našao i na ljestvici najboljih izvođača na svijetu prema Traxsourceu.

Za DJ pultom očekujemo i b2b između dva domaća techno majstora DJ Jocka i Shipea, koji u svojim setovima izvlače energične stvari kao as u rukavu. Ostatak večeri upotpunit će Frx te slovenski DJ Angel Anx.