Novosti

19.02.2020

Nagrada Ambasador - među 175 nominiranih čak je 10 projekata i izvođača iz Pule i Istre!

Publika do 29. veljače 2020. godine ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj. Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana.

Za četvrtu nagradu Ambasador, 65 članova struke nominiralo je 175 projekata i izvođača iz čitave Hrvatske, a među nominiranima je 10 projekata i umjetnika iz Istre: U kategoriji open air festivala godine nominirana su tri festivala; Sea Star Festival, Dimensions Festival i Outlook Festival. Dimensions Arena: Jeff Mills & Tony Allen Live – koji se održao u pulskoj Areni nominiran je za party godine, za najbolju novu klupsku večer nominiran je Powertape koji se održava u Kotaču, a za klubsku večer i kolektiv godine nominiran je pulski Balance, Filip Motovunski je ponovno nominiran kao najbolji bass DJ, a za najboljeg tech-house DJ-a i remiks godine nominiran je Andrea Ljekaj. Udruge Labin Art Express XXI i Edusplash/Seasplash nominirane su za nagradu udruzi za razvoj i promicanje scene.

Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. veljače 2020. godine u 23:59 sati, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja. 

Svečana dodjela nagrade Ambasador Elektroničke glazbe za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba, u Pogonu kulture u Rijeci, 19. ožujka 2020. godine u sklopu „Mjeseca glazbe“ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Nagradu Ambasador podržavaju BURN Hrvatska, Ministarstvo kulture RH, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, HDS-ZAMP i HGU/HUZIP.