Scena

28.02.2020

Škola pjevanja 'Tony Cetinski' u Opatiji: Djeci će znanje prenositi i gosti Čolić, Merlin, Gibonni

Podijeliti iskustvo i znanje s drugima najljepša je stvar. Upravo to radit će jedan od najcjenjenijih glazbenika Tony Cetinski, kroz svoju Školu pjevanja "TONY CETINSKI", koja u Opatiji uskoro i službeno počinje s radom.

Kako su Tonyju uvijek u fokusu bili mlađi, talentirani, ali još neafirmirani naraštaji, odlučio je otvoriti školu na rođendan legendarnog velikana Ive Robića. Cilj škole je pridonijeti glazbenoj kulturi Opatije, ojačati pjevačku scenu, vratiti glazbu u sve životne pore grada, te ono najbitnije, pružiti priliku svima onima koji žele naučiti, ali i usavršiti svoje pjevanje. Nije stoga slučajno, što je škola pjevanja "TONY CETINSKI" predstavljena baš na Danima Dore, koji se održavaju u biseru Kvarnera.

Tony Cetinski u Opatiji

Posebnost škole u odnosu na druge je, što nije cilj naučiti djecu pjevati i prepustiti ih samima sebi, već ih isprofilirati prema sklonostima i potražnji na glazbenom tržištu, te usmjeriti dalje. Osim što će polaznici dobiti osnovnu glazbenu naobrazbu i naučiti prije svega pjevati, bit će tu i Tonyjevi osobni satovi scenskog nastupa, tonska snimanja, upoznavanje s profesionalnim studijom, probne snimke, te eventualno jednog dana diskografski ugovor. Tonyjeva diskografska kuća Hit Records, kao i on sam, uvijek pomaže mladima u razvoju njihove karijere i prvim koracima na sceni.

Tony Cetinski je ove godine već nominiran za prestižne nagrade.

'Smisao života je ono što muči većinu od nas, a ja sam ga tijekom godina uspio pronaći. Pjesma je bila taj smisao od početka, ostala je do danas, ostat će i dalje. Stojim s obje noge na zemlji i imam potrebu družiti se sa djecom u školi, jer to je bit. Osjećam se ispunjeno kada prenesem i ono dobro, ali i ono neko lošije iskustvo koje imam. Ozbiljno ću se baviti školom, raditi s mladima, otkloniti im tremu, a ne samo dati ime školi. Imam želju da netko od polaznika, bude i moj gost na koncertu u Areni Zagreb 30. 5., to će im biti na neki način zasigurno vatreno krštenje.

Osim profesora u školi, imat ćemo povremeno goste na radionicama, poput Zdravka Čolića, Gibonnija, Dine Merlina, a koji će djeci prenijeti svoja iskustva.', istaknuo je emotivni Tony.

Tony Cetinski Opatija

Ideja i sada realizacija škole pjevanja, ne bi bila moguća bez podrške i suradnje Grada Opatije i gradonačelnika Ive Dujmića, te Tonyjeva malog, ali jakog tima gdje svakako valja istaknuti profesore koji će i raditi s djecom, Franciska Gluhak, Slavko Sekulić i Igor Vlajnić.

'Zadovoljan sam. Opatiji treba vratiti glazbenu slavu i ovo je kotačić, koji je nedostajao u toj strategiji razvoja grada. Presretan sam ovom idejom i Tonyjevim snom, jer to je san svih nas u Opatiji.', poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

O otvaranju škole već smo pisali, a detalje pogledajte i ovdje.