Novosti

Villas Holiday

25.03.2020

Novih 5 slučajeva koronavirusa u Istri, u Hrvatskoj broj novooboljelih porastao na 418

Ovim je riječima započeta jutrošnja press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite "Imamo 36 novo potvrđenih, ukupno 418 bolesnika. 3932 testiranja, na respiratoru 10 bolesnika. 7 u Zagrebu, 2 u Osijeku, 1 u Rijeci". Od stožera se saznaje kako je novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Istri 5, pa je broj sa jučerašnjih 32 porastao na 37. Kako se u sve više ustanova može obaviti testiranje, a i broj testiranja je veći, očekuje se daljnji porast broja novooboljelih. Dodajemo i informaciju kako je jučer 16 ljudi ozdravilo, te je otpušteno iz bolnice.


Na pitanje o količini zaštitne opreme koju Hrvatska posjeduje za svoje medicinske djelatnike, ministar Beroš izjavio je kako danas stižu kamioni sa velikom količinom maski, odjela i rukavica, a na putu je i zrakoplov iz Kine koji donosi nekoliko tona zaštitne opreme, stoga u tom pogledu je sustav dobro opskrbljen.
 
Između članova stožera i novinara danas je bilo postavljeno staklo, dok članovi nisu nosili maske. Na pitanje, moraju li poslodavci postaviti zaštitne barijere između kupaca i radnika primjerice na blagajnama, odgovor je "Ne moraju", ali ako mogu bilo bi poželjno.