Novosti

Villas Holiday

21.04.2020

British American Tobacco donirao 300.000 kuna istarskom Crvenom križu za borbu protiv koronavirusa

TDR kao član British American Tobacco Grupa priključio se akciji "Zajedno protiv korone" i donirao 300.000 kuna Društvu Crvenog križa Istarske županije. 

"Kao društveno odgovorna kompanija odlučili smo podržati ovu akciju. U ovom trenutku kada se svi borimo s posljedicama pandemije, ovom donacijom podržali smo aktivnosti Istarske županije u borbi protiv koronavirusa", kazao je Gary Noble, direktor BAT-ove tvornice u Kanfanaru.

Sva sredstva prikupljena u akciji bit će iskorištena za nabavku medicinskih i zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage Istarske županije te humanitarne pakete za najpotrebitije. 

"Hvala BAT-u na ovoj donaciji. Ova sredstva, kao i sva koja su do sada pristigla na račun za akciju "Zajedno protiv korone", bit će svima zajedno od velike koristi u borbi protiv korona virusa. Akcija je pokrenuta za zdravstvene ustanove u Istri te operativne snage u sustavu civilne zaštite Istarske županije, kojima će se prikupljenim sredstvima nabaviti zaštitna oprema kako bi mogli biti još prisutniji, ali i zaštićeniji na terenu. Već smo dio sredstava namijenili i za potrošni materijal koji će se koristiti za opremanje laboratorija unutar Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se naši sugrađani mogli testirati u Istri. Naravno, nismo zaboravili ni one naše najpotrebitije građane za koje će volonteri i djelatnici Crvenog križa pripremati pakete higijene i hrane", kazala je Sandra Stipanov, ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije.

BAT-ovi zaposlenici tvornice u Kanfanaru organizirali su akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za županijski Crveni križ, koji sakupljeno distribuira potrebitima. Svi se mogu uključiti uplatama na račun humanitarne akcije "Zajedno protiv korone" HR 382 407 000 150 000 8436.