Novosti

Villas Holiday

27.04.2020

Od početka epidemije u Istri je od koronavirusa oboljelo 85 osoba, a dvije su preminule

I danas je nastavljen pozitivan trend u borbi protiv koronavirusa u Istri. Već deseti dan zaredom nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 11 uzoraka brisa i svi su negativni. Izliječen je još jedan pacijent, što čini ukupno 82 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji, pa je tako hospitalizirana još samo jedna osoba. Od početka epidemije u Istri je od koronavirusa oboljelo 85 osoba, a dvije su preminule. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović danas je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije kazao kako je od početka epidemije uzeto 1538 briseva, a da se danas u samoizolaciji nalaze 1242 osobe. Ustvrdio je i kako dozvoljeno slobodno kretanje unutar Istarske županije, a koje je na snazi tjedan dana, nije negativno utjecalo na epidemiološku situaciju. S obzirom da je danas započela i prva faza opuštanja mjera kojom su otvorene sve trgovine, dr. Stojanović preporučuje: (ton – Aleksandar Stojanović). 

Načelnik Stožera Dino Kozlevac zahvalio je građanima na poštivanju dosadašnjih mjera, no: (ton – Dino Kozlevac). I dalje ćemo pratiti situaciju: (ton – Dino Kozlevac 1). On je, ujedno, građane starije životne dobi, iznad 65 godina pozvao da u trgovine odlaze u ranim jutarnjim satima od 7 do 10 te da nakon toga i dalje ostaju u kućama.