Novosti

02.05.2020

Istarska županija i službeno korona free zona

Unutar 24 sata ispitano je 28 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih. Trenutno je na ispitivanju 15 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

U Istarskoj županiji tako nema više osoba oboljelih od koronavirusa čime je cijela županija postala korona free zona. Stoga će simbolično i u znak podrške borbi protiv epidemije, rotor u Šijani biti osvijetljen svjetlo plavom bojom, koja je prepoznata kao boja borbe i pobjede nad koronavirusom. Inicijativu koju je pokrenuo Stožer civilne zaštite Istarske županije, Grad Pula spremno je prihvatio.

„Jedno veliko hvala prije svega zdravstvenim djelatnicima i svim službama te volonterima koji su sudjelovali u sprječavanju širenja koronavirusa, kao i svim sugrađanima koji su se vrlo disciplinirano i solidarno ponašali te poštivali epidemiološke mjere“ kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić i pozvao građane da kao i do sada, pokažu odgovornost te da i dalje poštuju mjere i upute Stožera civilne zaštite kako bi Istra i dalje ostala korona free zona.

Iza ovog projekta osvjetljenja stoji suradnja Grada Pule i nagrađivanog autora projekta rasvjete Deana Skire te Lumenart-a.