Novosti

Villas Holiday

08.05.2020

Brač novo žarište koronavirusa

Danas je potvrđeno 36 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2161 oboljela osoba, a 1689 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 86 osoba.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je 25 novooboljelih iz Splitsko-dalmatinske županije, od čega su 22 slučaja s Brača. Novo veće žarište zabilježeno je i u Osječko-baranjskoj županiji. Ministar je kazao da su zaraženi po županijama raspoređeni na sljedeći način: Splitsko-dalmatinska 25, Osječko-baranjska 5, Dubrovačko-neretvanska 3 te Koprivničko-križevačka, Šibensko-kninska i Brodsko-posavska po 1.

'Naša epidemija nije završila - i dalje moramo biti oprezni i pridržavati se socijalne distance i higijenskih pravila', upozorio je Beroš, istaknuvši da nas jedan pogrešan potez može vratiti na početak.

Kako sada stvari stoje, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak, najizglednije je da je riječ o osobi koja se vratila iz bolnice, a koju su potom prijatelji i rodbina došli pozdraviti. Od 37 osoba koje su pozdravile Bračanina 22 su sada pozitivne, prenosi t-portal.

Capak je kazao da postoji mogućnost da se Brač stavi u karantenu.