Novosti

Villas Holiday

12.05.2020

Koronavirus - 74 osobe zrakoplovom iz Frankfurta stigle u Zagreb

Danas je potvrđeno 11 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2207 oboljelih osoba, a 1808 osoba se oporavilo. Dosad je preminula 91 osoba.

Podsjećamo, nakon 23 dana, u Istri danas imamo prvi potvrđeni slučaj koronavirusa. Riječ je o stranom državljaninu, osobi iz samoizolacije, koja je došla zrakoplovom iz Frankfurta u Zagreb 2. svibnja s područja Španjolske.

"Imamo situaciju da su se 2. svibnja letom iz Frankfurta u Hrvatsku vratile 74 osobe sa članovima posade. Među njima je bilo više radnika Đure Đakovića koji su se vraćali iz Švedske i od njih se prvi razbolio nakon tri dana, 5. svibnja.

Sada imamo devet pozitivnih radnika, koji su uglavnom iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Osim tih 9 radnika imamo u Zadru jednu osobu koja je putovala tim avionom, u Sisku koja je putovala tim avionom i jednog stranog državljana koji je doputovao tim avionom u Istru, a koji je pozitivan.

Svi ostali ljudi koji su putovali tim letom su kontaktirani, neke od njih još nisu uspjele pronaći epidemiološke službe, upozoreni su na tu situaciju i određena im je samoizolacija" kazao je na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.