Novosti

21.05.2020

Kafići i restorani mogu raditi dulje od 23 sata

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je danas najnovije preporuke za rad ugostiteljskih objekata u kojima njihov rad više nije ograničen od 6 do 23 sata. Kafići i restorani sada mogu raditi dulje od 23 sata, no ostala epidemiološka pravila ostala su ista pa razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol. Obavezna je dezinfekcija ruku i stolova, te nije dopušteno zadržavanje za šankom, osim prilikom naručivanja, ističu iz HZJZ-a. I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima i na stolovima se ne smiju ostavljati začini. Uz obavezno dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i razmak od 1,5 metra, zatvorene prostore je potrebno redovito prozračivati. Za zaposlene u ugostiteljskim objektima je obavezno dnevno mjerenje tjelesne temperature u jutarnjim satima, preporučuje se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru i poželjne su jednokratne zaštitne rukavice.