Lokalne vijesti

29.05.2020

Od 15. lipnja do 15. rujna u Općini Raša moći će se izvoditi građevinski radovi

Uz poštivanje svih epidemiolških mjera sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Raše na kojoj su  donijete i tri odluke u cilju, kako je pojasnila općinska načelnica Glorija Paliska, u cilju očuvanja gospodarstva i radnih mjesta ugroženih epidemijom koronavirusa.  Donijete su tako odluke o oslobađanju obveznika od plaćanja zakupnije za poslovne prostore u vlasništvu općine i oslobađanju od plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore poduzetnicima koji su za vrijeme epidemije koronavirusa odlukama Stožera civilne zaštite morali obustaviti rad: (ton – Glorija Paliska), obrazložila je načelnica Paliska. Obje su odluke prihvaćene jednoglasno. Više rasprave izazvala je Odluka o privremenom stavljanju van snage Odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova. Načelnica općine Glorija Paliska: (ton – Glorija Paliska 1). 

S obzirom da građevinske tvrtke nisu pogođene mjerama zabrane zbog epidemije koronavirusa i one su normalno radile, ustvrdila je u raspravi vijećnica HDZ-a Admira Žakula: (ton – Admira Žakula). Replicirala joj je načelnica ustvrdivši: (ton – Glorija Paliska 2). Odluka je na kraju prihvaćena s jednim glasom protiv Admire Žakule i dva suzdržana glasa. 
 
Vijećnici su  prihvatili i  godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu. „Općina Raša je prošle godine ostvarila ukupne prihode od 14,4 milijuna kuna što je  100,11 posto godišnjeg plana  i ukupne rashode 15,3 milijuna kuna ili 85,26 posto  planiranog,“ izvijestila je raška načelnica Glorija Paliska.  Uz 3,5 milijuna kuna prenesenih sredstava iz prethodne godine, na kraju prošle godine zabilježili su višak od 2,6 milijuna kuna. Zbog  krize izazvane epidemijom koronavirusa raški vijećnici su se sinoć, a u korist općinskog proračuna, odrekli vijećničke naknade od 450 kuna za prisustvovanje sjednici.