Lokalne vijesti

02.06.2020

Sportska dvorana u Potpićnu - stvoreni uvjeti za ishodovanje građevinske dozvole

Kršanski vijećnici na sinoćnjoj su sjednici Općinskog vijeća usvojili prve izmjene i dopune  Urbanističkog plana uređenja Potpićna. Njegovim donošenjem stekli su se uvjeti za ishodovanje građevinske dozvole za izgradnju sportske dvorane. Na sjednici je donijeta i odluka o prodaji osam nekretnina ukupne vrijednosti 667 tisuća kuna. 

Vijećnici su prihvatili i odluku o sufinanciranju preuzimanja krupnog (glomaznog) komunalnog otpada. Odlukom građani imaju pravo jednom godišnje, na račun općine, zbrinuti pet kubičnih metara otpada. Pravo na sufinanciranje, pojasnio je općinski načelnik Valdi Runko: (ton – Valdi Runko). Dodao je kako građani i dalje mogu otpad odlagati u mobilnom reciklažnom dvorištu, koji će ovih dana ponovno krenuti na put kršanskom općinom te da će se uskoro na grobljima u Kršanu i Plominu postaviti novi kontejneri od 1100 litara. 

Odgovarajući na pitanje vijećnika je li Općina Kršan odustala od izgradnje Reciklažnog dvorišta, Runko je kazao kako će se ono izgraditi u sklopu Poduzetničke zone čija izgradnja uskoro počinje.  Sjednica je, zbog poštivanja epidemioloških mjera, održana u društvenim prostorijama Termoelektrane Plomin u Plomin Luci.