Novosti

02.06.2020

Damir Kajin nositelj koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u 8. izbornoj jedinici

Damir Kajin bit će nositelj koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u 8. izbornoj jedinici, rečeno je to danas na predstavljanju njihove liste u Puli. Bivši saborski zastupnik IDS-a i osnivač Istarskih demokrata u svom je nastupu jasno poručio da je koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista jedina prava socijaldemokratska opcija koja će osigurati da se glas Istre i Kvarnera ponovno čuje u Saboru. 

„Politički sam se aktivirao jer više ne mogu gledati što se događa u Istri i na Kvarneru. Glas za IDS je bačen glas, a Istra je, nažalost, od nekadašnjeg lidera postala regija slučaj.“, poručio je. Komentirao je, da Istra, de facto, nije uplatila niti kune u državni proračun jer se sav porezni novac koji se prihodovao u ovom kraju od 2017. godine vraćao kroz sanacije uništenih gospodarskih subjekata. 

Ujedno je rekao da Bernardić nije ni blizu socijaldemokracije te da će biti glavni krivac ako na vlast dođe desna koalicija Plenković-Škoro. Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je da nam treba novi model države. „Država bez korupcije, odgovornih ljudi koji mogu pokrenuti puls razvoja. Zato smo danas ovdje u Istri. Da u političkom bloku od lijevo prema centru ponudimo novi model odgovornog upravljanja državom i novcem svih hrvatskih građanki i građana.“ - zaključio je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić. Na predstavljanju su bili i Darko Tetec, potpredsjednik Hrvatskih laburista i predsjednica Demokrata Istre Maja Šarić koja je istaknula da od danas građanke i građani Istre i Kvarnera imaju mogućnost birati odgovornu političku opciju koja će zaustaviti daljnju devastaciju i korupciju te stati na kraj nemaru i neznanju.