Scena

08.06.2020

Kim Verson, Dražen Čuturić i Dina Rizvić ovog nam tjedna sviraju #OdSobeDoSobe

Glazbene izvedbe iz domova naših glazbenika ostat će podsjetnik na vremena koja definitivno nisu bila lijepa, ali su donijela određeno zajedništvo, kako to obično i bude u teškim vremenima. Glazbeni život vraća se pomalo u normalu, ali glazbenici nastavljaju s mini koncertima samo za nas. Nakon Tončija Huljića, Gorana Karana, Luke Nižetića, Vatre, Giuliana, Antonije Šole, Šime Jovanovca, Damira Kedže i mnogih drugi, ovog tjedna iz svojih domova sviraju nam Kim Verson, Dražen Čuturić i Dina Rizvić.

Kim Verson pobijedila je prije 10 godina u show-u Hrvatska traži zvijezdu. Od tada je objavila dva albuma, a u ovotjednom izdanju projekta #OdSobeDoSobe izvela je tri pjesme – Hej, dođi malo češće, Nismo uzalud ovom cestom hodali & Love hurts.

Glazbenik Dražen Čuturić izveo je svoju pjesmu Vrijeme je za nadanje, a mlada kantautorica iz Labina, Dina Rizvić pjesmu Quietly koju je napisala još prije 5 godina. Sve izvedbe svih ovotjednih izvođača možete pogledati večeras (Kim Verson), u srijedu (Dražen Čuturić) i petak (Dina Rizvić), točno u 18h na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista.

Projekt #OdSobeDoSobe započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Kim, Dražena Čuturića i Dinu Rizvić, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne TV postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.