Novosti

Villas Holiday

25.06.2020

Novi slučaj koronavirusa u Istri

Sinoć je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, analizom uzoraka briseva potvrđen je 1 pozitivan na COVID-19. Radi se o uvezenom slučaju, osobi koja je došla  iz Švedske. Epidemiološka obrada ja obavljena, a kontakti stavljeni u mjeru samoizolacije.Trenutno, a sukladno protokolu, osoba se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a, dogovara se povratak u matičnu zemlju, izvijestio je jutros Stožer civilne zaštite Istarske županije. Kako se doznaje, riječ je o ženi koja ima dvojno hrvatsko-švedsko državljanstvo. 

Po riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandra Stojanovića u vezi s ovim slučajem osam je osoba u samoizolaciji. "Trenutno su u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirane četiri osobe zaražene koronavirusom koje su se zarazile tijekom boravka u BiH, dvije na području Živinica te dvije koje su se zarazile tijekom boravka na području Sanskog mosta", istaknuo je Stojanović. Dodao je da je trenutačno u Istri 25 osoba u samoizolaciji. 

Još jednom je apelirao na građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom te da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali zdravlje i prilikom povratka ne bi bili mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada. "Molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri", poručio je Stojanović u izjavi za Hinu.