Novosti

03.07.2020

U ponoć počinje izborna šutnja

Posljednji je dan izborne kampanje. Od ponoći nastupa izborna šutnja, a u nedjelju u 7 sati ujutro otvaraju se birališta koja će biti otvorena do 19 sati. Birat ćemo 10. saziv Hrvatskog sabora i 151 zastupnika, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri bira dijaspora, odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici. 

U našoj, istarsko-riječkoj 8. izbornoj jednici za 14 mandata natječe se čak 280 kandidata na 20 listi. Među kandidatima četvero je s Labinštine. Mladen Vlačić na osmom je mjestu liste Demokrata-Hrvatskih laburista-Liste za Rijeku. Na četvrtom mjestu kandidacijske liste Domovinski pokret Miroslav Škoro je Davorka Smoković, a Monika Derosi Crnogorac na 13. mjestu liste HNS-a. Tulio Demetlika najviše je pozicionirani kandidat za Sabor s Labinštine, na drugom mjestu liste tzv. Restart koalicije, koju predvodi SDP, a u koju se uključio i IDS. 
 
Prvi neslužbeni rezultati izbora bit će poznati u nedjelju navečer oko 21 sat. Dodajmo da će građani kojima je rok važenja osobne iskaznice istekao 11. ožujka, kada je u Hrvatskoj proglašena epidemija koronavirusa, te iskaznice moći koristiti prilikom glasanja.