Lokalne vijesti

07.07.2020

Objavljeni kandidati za dobitnike gradskih priznanja

Idućeg utorka, 14. srpnja, na sjednici Gradskog vijeća Labina odlučivat će se, između ostalog, o ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja. Za Nagradu za životno djelo predložen je prim. dr. sc. Lucijan Mohorović, za dugogodišnji znanstveni rad i javno zdravstveni doprinos na području Grada Labina i šire zajednice. Nagrada Grada Labina za životno djelo sastoji se od priznanja i novčane nagrade od 20 tisuća kuna. 

 
Epidemiologinja, dr. Suzana Mušković predložena je za Godišnju nagradu i to za izniman dugogodišnji doprinos u zdravstvenoj prevenciji i angažmanu i civilnom sektoru. Godišnja nagara se uz priznanje sastoji i od novčane nagrade od 7 tisuća kuna. 
 
Za dobitnike Zahvale Grada Labina predloženi su dr. sc. Luka Ilić, protestanski župnik, svećenik evangelističko-luteranske crkve u Balzheimu, Njemačka za kontinuirano proučavanje djela Matije Vlačića Ilirika i promociju Labina te volonterski timovi Gradskog društva Crvenog križa za aktivnosti tijekom mjera sprječavanja širenja zaraze virusom Covid-10. 
 
Zahvala Grada Labine je likovno rješenje umjetnika Renata Percana. Nagrade će se laureatima uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Labina. Inače, na Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Labina pristiglo je ukupno 6 inicijativa i to 3 za proglašenje počasnim građaninom Grada, a predložen je bio dr. Luka Ilić te po jedna za Nagradu za životno djelo, Godišnju nagradu i Zahvalu.