Lokalne vijesti

07.07.2020

Počinje Klasično ljeto - prvi koncert posvećen Enniju Morriconeu

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta sutra uvečer započinje Klasično ljeto 2020. Ove godine je na repertoaru 5 koncerata klasične glazbe i svi koncerti su financirani od strane Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Labina.

Klasično ljeto započinje koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza iz Zagreba, koji ovim koncertom započinju obilježavanje 25. obljetnice osnutka. Gudački kvartet čine violinisti Krešimir Marmilić i Ivan Zovko, Marta Bergova na violi i Vinko Brubešič na violončelu. Koncert je posvećen jučer preminulom slavnom talijanskom skladatelju Enniju Morriconeu, čija je glazba obilježila neke od najpoznatijih filmova svih vremena. Koncert će se s početkom u 21 sat održati ispred Narodnog muzeja.

Pučko otvoreno učilište Labin Klasično ljeto, koncerte klasične glazbe eminentnih umjetnika tijekom ljetnih mjeseci organizira od 1987. godine. Koncerti se održavaju u Župnoj crkvi u starogradskoj jezgri.

Iznimno se ove godine Klasično ljeto, zbog epidemiološke situacije ili „nove normalne“ situacije, održava na različitim lokacijama. Koncerti puhačkih i gudačkih instrumenata održavat će se na otvorenom ispred Narodnog muzeja, dok će se klavirski koncerti održati u Malom kazalištu (Teatrinu) s mogućnošću praćenja koncerta u vanjskom prostoru na Piazzetti.