Novosti

Villas Holiday

08.07.2020

Danas u Istri pet pozitivnih na koronavirus!

Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz Opće bolnice Pula. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 193 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 5 pozitivnih, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

U 3 slučaja radi se o uvezenom slučaju, kontaktu na području Zagreba, u jednom kontaktu s pozitivnom osobom, a u jednom slučaju radi se o poslovnoj osobi koja je vezana za građevinske radove na objektu stare ginekologije Opće bolnice Pula i studentskog kampusa. Epidemiološkom obradom i izvidom, potvrđeno je da bolničko osoblje nije kontakt oboljele osobe. Opća bolnica Pula obavlja nesmetano sve redovne poslove.“, rekao je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o šefu gradilišta koji nije imao kontakte ni s kim na terenu. U pulskoj Općoj bolnici trenutno je hospitalizirano jedanaest pozitivnih pacijenata, dok je u Istri u samoizolaciji 87 osoba.