Scena

09.07.2020

Obljetnica filma Gladiator na najljepšoj pozornici svijeta - u pulskoj Areni

Ljubitelji kultnih filmova ovo ljeto ne smiju propustiti jedinstveno događanje koje će se održati u pulskoj Areni 27. srpnja 2020. godine povodom dvadesete obljetnice filma Gladiator.

Događanje donosi izniman glazbeno-scenski program glazbe iz filmova Inception, Interstellar, 1917, The Da Vinci Code, Once Upon a Time in America i naravno Gladiator, u izvedbi svjetski poznatog violinista Iskandara Widjaja i jednog od najljepših svjetskih vokala - Nine Kraljić kojima će se pridružiti skladatelj i glazbenik Ozren K. Glaser te gitarist Tin Švegović, nakon čega slijedi prikazivanje filma Gladiator, prvi puta u pulskoj Areni, pod zvijezdama na najvećem open air kino platnu uz izuzetno ozvučenje za jedinstven i neponovljiv doživljaj.

Za sjajnu atmosferu svakako će se pobrinuti domaćini događanja: glumica i kantautorica Elis Lovrić i kantautor Bruno Krajcar.

Cijelo događanje svojevrstan je hommage i nedavno preminulom filmskom producentu Branku Lustigu, dvostrukom dobitniku Oscara (Schindler's List, Gladiator).

Događanje se odvija uz poštivanje svih protuepidemijskih mjera propisanih od stožera nacionalne i županijske civilne zaštite, uz ograničen broj mjesta, pa stoga svoje mjesto rezervirajte na vrijeme.