Novosti

Villas Holiday

09.07.2020

Kirurg opće bolnice Pula pozitivan na koronavirus

U Općoj bolnici Pula danas je sazvana konferencija za medije, a zbog vijesti o jednom oboljelom zdravstvenom djelatniku, kirurgu koji se zarazio izvan bolničkog sustava. Ravnateljica bolnice, dr. Irena Hrstić kazala je da novooboljeli imaju blaže simptome: (ton - Irena Hrstić). Trenutačno se u samoizolaciji nalazi 7 djelatnika Opće bolnice Pula, a 10 je na ispitivanju. U Istri je hospitalizirano 16 osoba, rekla je doktorica Hrstić. Rad bolnice se ne mijenja, a mjere se za sada neće pooštravati: (ton - Irena Hrstić 1).

Podsjetimo, tijekom protekla 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitana su 192 uzorka brisa na COVID-19, od kojih je 9 pozitivnih.

Kod 7 osoba radi se o uvezenim slučajevima, i to 5 s područja Republike Srbije, 1 iz Republike Albanije, 1 iz Zagreba.

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14:00 sati je priopćio da je na razini Hrvatske u protekla 24 sata zabilježen 91 novi slučaj zaraze virusom te je broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 978. Među njima je 100 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta.

Jedna je osoba preminula.