Lokalne vijesti

14.07.2020

Uređeno dvorište vrtića u Potpićnu

Ideja o uređenju dvorišta u područnom objektu u Potpićnu, za dvije jasličke i od ove godine i jednu mlađu vrtićku odgojno obrazovnu skupinu, živi već neko vrijeme u razgovorima, idejama, nacrtima i prijedlozima, no ove godine uz pomoć roditelja, donacija suradnika, a uz puno truda i spretnih ruku odgajateljica i vrtićkog majstora, podršku ravnateljice i pedagoginje, započeo je projekt uređenja.

Zahvaljujući donaciji stupova za ogradu od strane ISTRA APPARATUS d.o.o. iz Potpićna, te donaciji mreže, žice i materijala potrebnog za ogradu od strane METALLUM d.o.o. iz Pićna pregrađeno je dvorište.

Odgajateljice Veronika, Loreta i Marijana obogatile su prostor poticajima izrađenima od različitih materijala pa je tako nastala drvena ljuljačka, drvena didaktička igra sa nizanjem, njihaljka, instalacija za igre s vodom i klackalica.

Domar Tomy ogradi je dao život jarkim bojama, kako i priliči vrtiću.

Roditelji djece iz oba objekta DV Kockica su također donirali raznu opremu; vanjska igrala, sportsku opremu i rekvizite, autoguralice, igračke za plažu i razne igre.

To je početak jedne priče koja se nastavlja i sljedeće pedagoške godine; istraživanje o tome kako prostorno-materijalne uvjete prilagoditi i unaprijediti prema potrebama i interesu djece, poticati boravak na zraku i konačno kako poticati cjelokupni razvoj djeteta.

"Veliko hvala Istra Apparatusu d.o.o., društvu Metallum d.o.o., roditeljima i ostalim suradnicima koji su se odazvali na molbu i donacijama doprinijeli unapređenju", poručuju iz vrtića.