Lokalne vijesti

14.07.2020

Toni Juričić dobitnik Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini

Na današnjoj, po svemu posebnoj sjednici Gradskog vijeća Labina, vijećnici su donijeli odluke o ovogodišnjim dobitnicima gradskih nagrada i priznanja. Nagradu za životno djelo dobit će prim.dr.sc. Lucijan Mohorović, za dugogodišnji znanstveni rad i javno zdravstveni doprinos na području Grada Labina i šire zajednice. Nagrada Grada Labina za životno djelo sastoji se od priznanja i novčane nagrade od 20 tisuća kuna. Epidemiologinja, dr. Suzana Mušković dobitnica je Godišnje nagrade i to za izniman dugogodišnji doprinos u zdravstvenoj prevenciji i angažmanu u civilnom sektoru. Godišnja nagrada se uz priznanje sastoji i od novčane nagrade od 7 tisuća kuna.

Zahvalama Grada Labina nagrađeni su dr.sc. Luka Ilić, protestanski župnik, svećenik evangelističko-luteranske crkve u Balzheimu, Njemačka za kontinuirano proučavanje djela Matije Vlačića Ilirika i promociju Labina te volonterski timovi Gradskog društva Crvenog križa za aktivnosti tijekom mjera sprječavanja širenja zaraze virusom Covid-19. Zahvala Grada Labine je likovno rješenje umjetnika Renata Percana. 

Vijećnici su odlučili i da je ovogodišnji dobitnik Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini Toni Juričić, polaznik doktorskog studija pri University od Durham za znanstvenoistraživački rad "The Last Serb on a Parade: Co-Producing Political Satires in Post-Yugoslav Sphere“. Za Godišnju nagradu Roberto i Daniela Giannini, koja se sastoji od priznanja i novčane nagrade od 15 tisuća kuna, konkurirale su zajedničkim radom Dea Lazić Hasanagić i Ljiljana Tadić Komadina, no Povjerenstvo za nagradu predložilo je, a vijećnici prihvatili da nagradu dobije Toni Juričić. Njegov je rad dobio 84, a rad Lazić Hasanagić i Tadić Komadina 36 bodova. Povjerenstvo inače čine doc.dr.sc. Donatella Verbanac, doc.dr.sc. Tea Golja, prof.dr.sc. Alfredo Višković i Moreno Giannini. Nagrade i priznanja laureatima će se dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada.

Po svemu posebna sjednica Gradskog vijeća Labina: bez aktualnog sata, a sve odluke izglasane jednoglasno

Sve odluke donesene su jednoglasno i po tome je između ostalog ova današnja sjednica Gradskog vijeća bila posebna, jer su jednoglasno izglasane baš sve odluke s dnevnog reda. Sjednica je bila posebna jer nije bilo ni aktualnog sata, odnosno vijećnici nisu imali potrebe postaviti niti jedno vijećničko pitanje. Posebna je bila i zbog toga jer je održana poštivajući sve epidemiološke mjere. Svi vijećnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici, pročelnici upravnih odjela i direktori javnih poduzeća, stručne službe i novinari nosili su maske za liste i sjedili poštujući fizičku distancu. Dodajmo da je na sjednici svečanu prisegu položio novi vijećnik s liste IDS-a Dean Nestorović, koji je u vijeću zamijenio Ervina Mešanovića, koji je svoj vijećnički mandat iz osobnih razloga stavio u mirovanje.