Novosti

07.08.2020

U Rapcu uhićeno pet stranaca

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad četvoricom državljana Sjeverne Makedonije u dobi od 47, 28, 22, 20 i 31-godišnjim austrijskim državljaninom te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo osobito teška tjelesna ozljeda.

Naime, policija je 5. kolovoza oko 2,40 sati zaprimila dojavu iz pulske bolnice da su pružili liječničku pomoć četvorici muškarca koji su napadnuti u Ulici Riva.

Brzim postupanjem policijskih službenika počinitelji su 5. kolovoza oko 14 sati pronađeni i uhićeni u Rapcu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su petorica muškaraca ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Riva, nakon verbalnog sukoba fizički napali četvoricu muškaraca među kojima 22-godišnjeg njemačkog državljanina, dvojicu 23-godišnjih njemačkih državljana i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina udarajući ih po rukama i nogama po tijelu. U događaju je 23-godišnji njemački državljanin teško, a 22-godišnji njemački državljanin lakše ozlijeđen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja četvorica državljana Sjeverne Makedonije i austrijski državljanin su u popodnevnim satima 6. kolovoza privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.