Novosti

20.11.2020

Uskoro započinje ''Prosinac u Puli – Dicembre in città''

Ovogodišnja manifestacija „Prosinac u Puli – Dicembre in città“ s 97 programa na 18 lokacija organizacijski je i logistički spremna građanima Pule i njezinim posjetiteljima, u nešto skromnijem obimu nego prethodnih godina, razveseliti nadolazeći mjesec.

Kućice na Giardinima su postavljene, a s radom će započeti 28. studenog u 17:00 sati, sat i pol prije paljenja jelke na Portarati, odnosno cjelokupne blagdanske rasvjete diljem Pule. Na javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zakup kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine tijekom održavanja manifestacije, pristiglo je 25 ponuda s raznovrsnijom ponudom naspram prethodnih godina. Do 31. prosinca zakupci su dužni poštovati radno vrijeme od 10:00 do 20:00, ili sukladno eventualnom zahtjevu za produljenje radnog vremena, i do ponoći. Zakupci su dužni primjenjivati važeće epidemiološke mjere i istaknuti ih na vidljivom mjestu te koristiti zaštitne maske i osigurati posjetiteljima sredstvo za dezinficiranje ruku. Razmak između kućica bit će 3 metra, dok će se stolovi postaviti bočno.

Glazbeni programi održat će se u promenadnom karakteru na tri lokacije (Giardini, Portarata, Tržnica), dok će se programa za djecu, iako s manjim brojem izvođača, održati njih 25. Program klizališta, doček Nove godine na Forumu i u podne na Portarati, te doček Djeda Mraza i svetog Nikole će izostati, budući da se radi o programima koje posjećuje mnogobrojna publika i stoga nisu u skladu s provođenjem epidemioloških mjera, odnosno, radi se o uvjetima okupljanja koje je nemoguće kontrolirati i stoga poštivati propisane uvjete.

Održat će se i programi u vlastitoj organizaciji pulskih ustanova i udruga, kao i prethodnih godina uz zajedničku promociju. Ovogodišnji vizualni identitet potpisuje dizajner Matko Plovanić, a dvojezična programska brošura uskoro će biti u tisku.